Zoek
Sluit dit zoekvak.

Valentine van KIIS FM naar Star 98.7

Radiodeejay Sean Valentine vertrekt bij 102.7 KIIS FM in Los Angeles. Na tien jaar verlaat hij de populaire hitzender om de ochtendshow te gaan presenteren bij zusterstation Star 98.7 (KYSR), eveneens in Los Angeles. Volgens ‘Radio&Records’ vervangt hij hiermee samen met Lisa Foxx het trio Jamie (White), Jack en Stench, dat begin dit jaar op straat werd gezet door eigenaar Clear Channel.

Al meer dan tien jaar is Sean Valentine (foto), beter bekend als ‘Valentine’, een vast geluid tijdens de avondspits in Los Angeles. Sinds augustus 1996 presenteert hij namelijk de middagshow op KIIS FM. En met succes, want al jarenlang is zijn show één van de populairste middagshows van Los Angeles. Aan dit succes komt nu een eind, want Valentine ruilt KIIS FM in voor het minder hitgevoelige Star 98.7. Binnenkort zal hij hier samen met Lisa Foxx, nu nog te horen tussen 10 en 15 uur op Star, de ochtendshow gaan presenteren.

Al enige jaren kwakkelt Star 98.7 in de luistercijfers en met een nieuwe ochtendshow hoopt eigenaar Clear Channel eindelijk de luistercijfers weer in het goede spoor te krijgen. Begin dit jaar werd dan ook het trio Jamie, Jack en Stench aan de kant gezet. Voor de tweede keer in een jaar tijd overigens, want in april 2006 werd het trio ook al door Clear Channel op een zijspoor gezet. Echter, na ‘massaal’ protest van de luisteraars keerden ze na korte tijd weer terug op de zender, waardoor het sterk op een publiciteitsstunt lijkt.

Voor Valentine is ochtendradio overigens niet geheel nieuw. Naast zijn middagshow op KIIS FM presenteert hij namelijk ook al enige jaren het programma ‘Valentine in the Morning’, dat door een handvol hitzenders van Clear Channel wordt uitgezonden. Wel is het tijdstip waarop hij de ochtendshow gaat maken nieuw, want ‘Valantine in the Morning’ werd namelijk al een dag van tevoren opgenomen. Onduidelijk is overigens of hij door zal blijven gaan met deze show.

Door het vertrek van Valentine ontstaat er een gat in de programmering van KIIS FM, maar niet voor lang. Met ingang van maandag 22 januari zal ‘Boy Toy Jesse’ Lozano de plek van Valentine gaan innemen bij de hitzender. Momenteel is Lozano nog elke middag te horen bij Channel 93 3 (KHTS) in San Diego, dat net als Star en KIIS eigendom is van Clear Channel. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten