Search
Close this search box.

Howard Stern best betaalde talkshowpresentator

Howard Stern is de best betaalde talkshowpresentator van de Amerikaanse radio en televisie. Dit blijkt uit gegevens die het zakenblad Forbes afgelopen week publiceerde. Stern wist in twaalf maanden tijd maarliefst $302 miljoen te verdienen en blijft daarmee Oprah Winfrey voor. Oprah verdiende in een jaar tijd een slordige $225 miljoen.

In januari 2006 stapte Stern over van aardse (FM/AM) radio naar satellietradio. Hiervoor sloot de ‘King of all media’ een uiterst lucratief contract af met Sirius Satellite Radio. Deze betaald Stern $500 miljoen voor vijf jaar radio maken, wat dus neerkomt op ongeveer $100 miljoen per jaar. Daarnaast liet Stern ook nog een aantal bonusregelingen in zijn contract opnemen. Mede hierdoor kreeg hij begin dit jaar dan ook een bonus van $83 miljoen in aandelen Sirius. Maar ook met ‘Howard Stern on demand’, waarbij de show van Stern via een apart televisiekanaal op afroep te bekijken is, verdient Stern nog tientallen miljoenen.

Oprah op twee
Na Stern volgt Oprah Winfrey. Deze ‘queen’ van de Amerikaanse talkshows op televisie verdiende het in de periode van juni 2005 tot juni 2006 maarliefst $225 miljoen. Waarschijnlijk zal dit bedrag dit jaar hoger uitvallen, want naast haar dagelijkse televisieshow heeft Oprah nu ook haar eigen radiokanaal bij XM Satellite Radio. Hiervoor krijgt ze een slordige $55 miljoen voor drie jaar.

Letterman vs. Leno
Op plek drie van de best betaalde ‘talking heads’ staat Dr. Phil McGraw met $45 miljoen, gevolgd door David Letterman met $40 miljoen. Dit jaar is overigens extra speciaal voor Letterman, want op 1 februari vierde hij zijn 25-jarige jubileum als talkshowpresentator op de late avond. Om een kleine indicatie te geven van zijn succes: de afgelopen 25 jaar maakte Letterman maarliefst 4506 afleveringen van zijn ‘Late Show’. Eerst bij NBC, maar sinds 1993 bij CBS.

Vlak achter Letterman staat zijn grote rivaal Jay Leno met $32 miljoen. Maar ondanks dat Leno minder verdient dan Letterman, scoort zijn ‘Tonight Show’ op NBC wel beter. Zo trok de Tonight Show in 2006 gemiddeld 5,7 miljoen kijkers, tegenover 4,1 miljoen kijkers voor de ‘Late Night’ show van Letterman.

Radio
Kijkend naar alleen radio, dan staat Stern ook hier met stip op nummer één. Op de tweede plek staat de conservatieve presentator Rush Limbaugh, die in een jaar tijd $30 miljoen verdiende. Dagelijks luisteren er ruim 13 miljoen mensen naar zijn show via honderden lokale radiostations. Daarnaast staat Limbaugh al jaren in de publiciteit vanwege zijn verslaving aan pijnstillers en drugs. Vorig jaar werd hij zelfs nog gearresteerd omdat hij drugs had geregeld via artsen.

Plek drie is in handen van Ryan Seacrest. Mister ‘American Idol’ verdiende met zijn dagelijkse ochtendshow op de hitzender 102.7 KIIS FM in Los Angeles en zijn wekelijkse ‘American Top 40’ $12 miljoen. Bill O’Reilly volgt op plek vier met $9 miljoen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten