Headlines uit de krant: dinsdag 20 maart (2)

Na het mislukken van Sport7 in 1996 heeft mediaondernemer John de Mol opnieuw problemen met een door hem opgezette zender. Hij praat dezer dagen met diverse mogelijke strategische partners waar hij zijn tv-station Tien wil onderbrengen. Aan een zelfstandig voortbestaan van die slecht bekeken zender lijkt daarmee een einde te komen. Volgens tv-kenner Bert van der Veer gaan de ontwikkelingen De Mol niet in de koude kleren zitten. ,,Dit doet heel veel met hem.

Eerder moest hij het personeel van Sport7 zeggen dat de stekker eruit zou gaan, en zoiets wil hij niet weer meemaken”, aldus de vroegere RTL-programmadirecteur maandag. Lees verder

Belspelletje
Een presentatrice van een belspelletje is bedreigd na een uitzending waarin ze overduidelijk had geknoeid met de oplossing. Tijdens het spelletje op 15 februari moesten de bellers een woord vormen met de letters S en I. De laatste beller antwoordde SI, wat het juiste antwoord was, maar de Belgische presentatrice Chantal Lambert draaide het antwoordvel snel om. De producent van het spel heeft de 2000 euro later alsnog overgemaakt aan de winnaar, aldus de krant het Laatste Nieuws maandag. In Nederland gaf RTL vorige week toe dat belspelletjes niet helemaal eerlijk gaan. Justitie is een onderzoek begonnen tegen twee commerciële omroepen. Belspelletjes mogen niet misleidend of onvolledig zijn, geen valse verwachtingen wekken of aanzetten tot onmatige deelname. Lees verder

Mol
Na het mislukken van Sport7 (1996) heeft mediaondernemer John de Mol opnieuw problemen met een door hem opgezette zender. Hij praat dezer dagen met diverse mogelijke strategische partners waar hij zijn tv-station Tien wil onderbrengen. Aan een zelfstandig voortbestaan van die slecht bekeken zender lijkt daarmee een einde te komen. Volgens tv-kenner Bert van der Veer gaan de ontwikkelingen De Mol niet in de koude kleren zitten. „Dit doet heel veel met hem. Eerder moest hij het personeel van Sport7 zeggen dat de stekker eruit zou gaan, en zoiets wil hij niet weer meemaken”, aldus de vroegere RTL-programmadirecteur maandag. Een woordvoerder van moederbedrijf Talpa, waar Tien onder valt, zegt dat De Mol met allerlei mogelijke partners in gesprek is. Ook het opzetten van een tweede zender naast Tien zou nog mogelijk zijn. Naast kabelaars en telecomaanbieders praat de mediaondernemer met het SBS-concern en met RTL. Van der Veer wil er zijn geld niet op zetten, maar hij vermoedt dat de laatste optie het meest kansrijk is, omdat RTL het over te nemen eredivisievoetbal beter zou kunnen terugverdienen. Lees verder

Tel.
De term ‘mobiele telefoon’ zou eigenlijk moeten verdwijnen. Nieuwe generaties mobiele toestellen beschikken standaard over ADSL-achtige capaciteiten voor internet en email, waardoor telefonie daarbij toevállig een van de toepassingen van het broekzakmaatje is. Echter, voordat we van volwaardig mobiel internet mogen spreken, moet de techniek nog een paar stappen vooruit te zetten. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw prediken mobiele telecomaanbieders de komst van ‘mobiel internet’. Nieuwe typen toestellen beschikten over steeds meer functies, zoals een harde schijf, een foto- en videocamera, én via WAP kunnen we over het mobiele web surfen op portalen als I-mode, T-Zones en Live! Lees verder

AVRO
De AVRO gaat op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Dat vloeit voor uit een besluit, dit weekeinde, van de Verenigingsraad om voorzitter Tom Kok per juli 2007 niet te herbenoemen, zo heeft de omroep maandag meegedeeld. Dat Kok niet wordt herbenoemd heeft te maken met de manier waarop hij en zijn bestuur wilden inzetten op vernieuwing en verandering bij de AVRO, aldus de omroep. Kok zelf noemde het jammer dat er te weinig draagvlak was voor zijn plannen voor de nabije toekomst. ,,Dat is nu eenmaal zoals het is.” Lees verder

Vrij
De Taliban en de Afghaanse autoriteiten onderhandelen nog steeds over de vrijlating van een ontvoerde Italiaanse journalist. Het bericht zondag als zou de verslaggever zijn vrijgelaten klopt niet. Dat meldden maandag bronnen die betrokken zijn bij de gesprekken. Lees verder

Lokaal
Luisteraars van Radio Hoeksche Waard, de streekomroep voor Binnenmaas, Cromstrijen, Strijen en Oud-Beijerland, zijn over het algemeen enthousiast over de programma’s. Ongeveer drie vijfde van hen zegt (zeer) tevreden te zijn. Dit blijkt uit een luisteronderzoek dat in de week van 26 februari tot en met 5 maart is uitgevoerd door onderzoeksbureau RadioCall uit Hilversum. Een ander belangrijk gegeven is dat Radio Hoeksche Waard bekend is bij 92 procent van de inwoners van de gemeenten waarvoor zij een zend-machtiging heeft en dat bijna de helft van hen geregeld luistert. RadioCall: ,,In de gemeenten van de omroep luisteren circa 25.500 mensen van 13 jaar en ouder wel eens naar Radio Hoeksche Waard.’’ Gemiddeld luisteren er 1400 mensen dagelijks naar de streekomroep. Lees verder

Vergunning
Radio LOT (Lokale Omroep Ter Aar) en NEO Radio (Nieuwkoop en omstreken) zijn in een strijd verwikkeld om de zendvergunning voor de komende vijf jaar. LOT, plaatselijk ook wel bekend als Disco Henkie, heeft al sinds 1989 een vergunning voor het uitzenden in Ter Aar. Sinds 2004 is LOT ook via de radio te beluisteren in Nieuwkoop, Nieuwveen en Zevenhoven. Omdat maar één lokale radio-omroep in een gemeente over een zendvergunning mag beschikken, is de nog jonge NEO-omroep niet via de radio, maar alleen via internet te beluisteren. Geen ideale situatie, vindt bestuurslid Peter Vos. NEO wil daarom ook aanspraak maken op de zendvergunning. Lees verder

Uitzendrechten
De NOS is geïnteresseerd in de uitzendrechten van de eredivisie voor het seizoen 2007-2008 als die door onverwachte omstandigheden weer terug op de markt zouden komen. Die onverwachte omstandigheden zouden dan moeten zijn dat Tien van John de Mol er zoals diverse kranten berichten, er aan het einde van het huidige seizoen mee zou stoppen. Tien heeft namelijk de rechten voor het huidige en het komende seizoen nog in handen. De uitzendrechten van het seizoen 2007-2008 zouden wat de NOS betreft wel moeten worden opgenomen in een nieuw, meerjarig pakket. Dat stelde mediadirecteur Jan de Jong van de NOS vandaag in het Radio 1 Journaal. “Als de uitzendrechten van de eredivisie van het komend seizoen daadwerkelijk weer op de markt komen –  en dat is natuurlijk nog lang niet zeker – dan is de NOS niet in dat seizoen alleen geïnteresseerd. Er moeten een bepaalde vorm van continuïteit gegarandeerd zijn.” Lees verder

Gerelateerde berichten