Headlines uit de krant: donderdag 15 maart

‘Goedemiddag beste kijker bij weer een nieuw belspel. Zoals je ziet, hebben we weer een mooie opgave bedacht. Het woord dat ik zoek, ben je als je niet meespeelt, of wel meespeelt. Nee, níet meespeelt natuurlijk. Dit ben je als je níet meespeelt. Echt heel stom dus. Eh, ik bedoel, uhh. Ja, wat bedoel ik eigenlijk? Dit gaat de eindredacteur me niet in dank afnemen. Maar dat maakt niet uit, ik sta hier voor jou en ik wil een winnaar. De lijnen zijn open, en ik heb hier 250 euro ge-ga-ran-deerd. Heb ik voor je geregeld, je moet alleen even bellen. Tenzij je niet wilt winnen natuurlijk, dan moet je niet bellen.

Maar niemand wil niet winnen. Toch? Bedenk dat het buiten mooi weer is en bijna niemand nu voor de tv zit. Dit is dé kans van je leven. Je bent echt een stommerik, eh, ik bedoel een domkop, als je nu niet belt. Twee-hon-derd-vijf-tig euro kun je verdienen, daar kun je tegenwoordig van op vakantie. Kijk dus goed. Blijkbaar vinden veel mensen hem lastig, dus je moet echt bellen als je het ziet. Lees verder

Ontslag
Honderden medewerkers van de Deense staatsomroep DR hebben woensdag spontaan het werk neergelegd uit protest tegen een beslissing van de directie circa driehonderd mensen de laan uit te sturen. Als gevolg van de staking zijn uitzendingen geschrapt of ingekort. Reden voor het massaontslag zijn de volkomen uit de hand gelopen kosten voor het nieuwe pand van de omroep in Kopenhagen. De directie maakte begin deze week bekend dat de bouwkosten zijn opgelopen tot 4,7 miljard Deense kronen (631 miljoen euro), 1,7 miljard meer dan was voorzien. Omdat de regering weigert bij te springen, is besloten flink in de arbeidskosten te snijden. Lees verder

Masturbatiedocumentaire
De documentaire over de voorbereidingen van een masturbatiemarathon heeft 5200 kijkers getrokken, aldus een woordvoerder van Tien woensdag. Het programma was dinsdag rechtstreeks te zien op de website van televisiezender Tien. Lees verder

PO
Het web 2.0 virus treft de publieke omroep in volle hevigheid. Eén van de komende weken treedt de publieke omroep officieel naar buiten met Radio 6 en Radio6.nl. Radio 6 is de opvolger van de restanten van de Concertzender, aangevuld met programma’s van onder meer Radio 747 AM over cultuur. Nieuwe radiowebsites, zegt Hilversum, zijn niet langer de traditioneel ondersteunende sites die programma-informatie bieden en de livestream van de uitzending. Nee, bij de opzet van de nieuwe Radio 6 is begonnen met het web en van daaruit is het concept voor de radiozender vormgegeven. Immers, het uitgangspunt is dat het publiek centraal staat. De invloed van het publiek op de inhoud van het programma is uiteindelijk bepalend voor een groot deel de productie van de radiozender en alles wat daaromheen online kan worden aangeboden. Lees verder

794
Philip Hoogenraad gaat zich met Radio 794 bezighouden. De Epenaar (73) gaat op pad om te trachten 20.000 euro in te zamelen. Hij wordt ook nieuwslezer. “Maar die twintig mille haal ik niet binnen hoor. Ik probeer wel zo veel mogelijk geld op te halen, maar 20.000 euro lijkt me wel erg veel.” Hij rolde pardoes de omroep binnen. “Ik zat op kookcursus en werd gevraagd of ik er op de radio een keer iets over wilde vertellen. Dat ging kennelijk goed, want ze wilden me meteen houden. Nu word ik opgeleid tot presentator.” Radio 794 heeft het geld hard nodig nu de omroep niet alleen Heerde, maar ook Epe tot haar werkgebied rekent. Lees verder

Mol
Mediatycoon John de Mol gaat meebieden op Endemol. Dat doet hij samen met het Italiaanse bedrijf Mediaset, dat in handen is van de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi. De bestuursvoorzitter Giuliano Andreani van Mediaset heeft dat woensdag gezegd. ,,Ik denk dat de content van Endemol positief kan zijn voor onze kanalen”, zei hij vlak voor een analistenbijeenkomst tegen een groepje journalisten. Een woordvoerder van John de Mol wilde weinig zeggen op het mogelijk meebieden op Endemol. ,,Ik bevestig de berichtgeving niet.” De Spaanse eigenaar Telefónica heeft een belang van 75 procent in Endemol. Het overige deel is genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam. De marktwaarde van het bedrijf was woensdag ongeveer 2,7 miljard euro. Lees verder

Zwart
Mobilaria hoopt met Erik de Zwart het centrale platform voor mobiele radio te worden. Mobilaria verspreidt momenteel, in een test met T-Mobile, al tientallen radiostations over mobiel internet. Die test telt naar eigen zeggen nu 3.000 gebruikers. De deelnemers aan de proef kunnen via Tunin.fm zenders kiezen, 120 in totaal momenteel. Omdat T-Mobile een flat-fee internetabonnement kent van 9,50 euro per maand, kost de ontvangst geen geld. Moet je voor ontvangen data betalen dan kan mobiele radio duur uitpakken. Lees verder

Song
Edsilia Rombley treedt als tiende artiest op in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Dat maakte de organisatie van het evenement, dat dit jaar in Helsinki plaatsvindt, woensdag bekend. Rombley vertegenwoordigt Nederland 10 mei met het Engelse liedje On Top Of The World. Rombley moet zich via de halve finale zien te plaatsen voor de finale op 12 mei. Het is nog niet bekend als hoeveelste kandidaat ze optreedt als ze de tweede ronde haalt. Nederland mag tijdens de finale als 27e land punten geven aan de landen die meedoen op het muzikale evenement. Lees verder

Geld
Het telecom- en kabelbedrijf Versatel heeft vorig jaar een nettoverlies van 100,1 miljoen euro geboekt. Het bedrijf blijft kampen met hoge kosten voor het uitzenden van live voetbal uit de Eredivisie. In 2005 boekte Versatel nog een winst van bijna 199 miljoen euro. Dit positieve resultaat was te danken aan de verkoop van de Duitse tak, die een bate van ruim 240 miljoen euro opleverde. Lees verder

Dansje
RTL4 heeft weer een ploeg samengesteld voor een nieuwe reeks Dancing with the Stars die zaterdag 31 maart van start gaat. Naast Dancing on Ice-presentator Martijn Krabbé, dansen ook weervrouw Helga van Leur, ONM-actrice Nikkie Plessen, presentatrice Fabiëne de Vries en actrice Aukje van Ginneken. Andere mannelijke BN-dansers zijn ‘Eigen Huis & Tuin’-tuinman Lodewijk Hoekstra, schrijver en dichter Bart Chabot, GTST-acteur Christoph Haddad en schaatser Bob de Jong. De presentatie is opnieuw in handen van Sylvana Simons en Ron Brandsteder. Lees verder

YouTube
Het Amerikaanse mediaconglomeraat Viacom heeft een proces aangespannen tegen internetgigant Google en diens videowebsite YouTube. Volgens Viacom plaatst YouTube willens en wetens materiaal waarop copyright berust. Lees verder

Schotel
De schotelantennes die vele balkons in met name Oosterwei sieren, kunnen worden verwijderd. De meest gewilde Marokkaanse tv-zender, RTM, wordt vanaf juni doorgegeven in het digitale pakket van de nieuwe kabelaanbieder in Gouda en omgeving, CAIW. De zender krijgt een plekje in het pakket van de Westlandse kabelaanbieder, op verzoek van de woningcorporaties in Gouda. Die zochten een alternatief voor de vele schotels in de stad en vooral in het oostelijke stadsdeel. Lees verder

Lokaal
RTM is slechts één van de vele nieuwe zenders op het kabelnet in Gouda. CAIW geeft ook Discovery Channel en Eurosport door, twee veel gevraagde kanalen. De Rekam geeft ze niet door, omdat de zenders een algehele, dus door iedere kabelabonnee te betalen vergoeding vragen. De Rekam weigert dat principieel. CAIW geeft de zenders wel door in een basispakket, dat 13,95 euro per maand gaat kosten. Lees verder

ROS
De lokale omroep ROS TV wil in de toekomst een podium zijn voor alle inwoners van de gemeente Zundert. De interactie moet het regionale nieuws dichter naar de burgers brengen. De inhoud van het plan is simpel. Iedereen die een regionaal tv-item wil maken, moet in de gelegenheid worden gesteld dat ook te doen, is de gedachte. Wie behoefte heeft, krijgt daarbij ondersteuning van ROS TV. De lokale zender gaat extra camera’s kopen die kunnen worden uitgeleend. Wie structureel een bijdrage levert, wordt desgewenst opgenomen in een opleidingstraject. Lees verder

Gerelateerde berichten