Talpa Content verkoopt ‘Samen’ aan ProSieben/Sat 1

De formatrechten van de Nederlandse comedyserie ‘Samen’ zijn verkocht aan Duitsland en Oostenrijk. Talpa Content heeft een licentieovereenkomst gesloten met het mediabedrijf ProSieben/Sat 1. Samen was in 2005 bij de start van Talpa, dat nu Tien heet, dagelijks te zien. Door tegenvallende kijkcijfers werd het al snel een wekelijks programma, wat niet verhinderde dat de comedy matig bekeken bleef en uiteindelijk verdween.

In Duitsland wordt ‘Samen’ vanaf komend najaar in een wekelijkse versie geproduceerd en uitgezonden op ProSieben/Sat 1. In Oostenrijk start op korte termijn op ORF een dagelijkse versie van de serie. Het gaat hier in beide gevallen om bewerkingen van de Nederlandse scripts waaraan onder anderen Harm Edens en Ger Apeldoorn meewerkte.

Talpa Content is zeer actief op de internationale markt. Inmiddels zijn onder meer de volgende programma’s verkocht: Koppels (Frankrijk), Gooische Vrouwen (Duitsland, België en Frankrijk), De Gouden Kooi (Verenigde Staten) en 1 Miljoen Wat? (Italië). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten