Search
Close this search box.

BNN zorgt voor spoeddebat over orgaandonatie

De Tweede Kamer wil in een spoeddebat met minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) horen hoe het kabinet het tekort aan orgaandonoren gaat aanpakken. De SP en GroenLinks steunden dinsdag het voorstel van D66 daartoe. D66 wil het ‘ijzer smeden als het heet is’.

D66 doelt op de toegenomen aandacht voor het donortekort na de Grote Donorshow van jongerenomroep BNN. In de Grote Donorshow zou vrijdag een terminale kankerpatiënte kiezen aan wie van drie nierpatiënten ze een nier zou schenken. Tijdens de uitzending bleek de show een publiciteitsstunt te zijn.

BNN wilde met de show aandacht vragen voor het grote donortekort. Ruim 1,2 miljoen mensen keken ernaar. Maandag werd bekend dat tienduizenden mensen afgelopen weekeinde een donorregistratieformulier hebben aangevraagd. Het spoeddebat wordt deze week gevoerd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten