Headlines uit de krant: vrijdag 1 juni

De nieuwsredactie van RTV Noord functioneert slecht. Er wordt nauwelijks leiding gegeven, de communicatie is ondermaats en de hoofdredactie heeft te lang van een afstand toegekeken. Deze bevindingen staan in een slechts voor intern gebruik bestemd onderzoeksrapport. De leiding van de regionale omroep had zelf om zo’n onderzoek gevraagd, na aanhoudend gemopper op de werkvloer.

De externe onderzoeker interviewde veertien medewerkers. Er heerst interne onvrede op de nieuwsredactie van RTV Noord. De leiding van die afdeling geeft nauwelijks leiding. Dat wekt alom ergernis, maar de medewerkers hebben het inmiddels afgeleerd te denken dat er ooit wat zal veranderen. Bovendien is de hoofdredactie (’Het Kremlin’, zoals zij traditiegetrouw bij Noord wordt genoemd) onzichtbaar en houdt die zich te veel op afstand. Lees verder

NPO
De Nederlandse Publiek Omroep (NPO) houdt in zijn programmering voor het nieuwe tv-seizoen rekening met een versterking van het RTL-concern (RTL4, 5 en 7). Dat zei de tijdelijke Directeur TV van de NPO, Ad de Boer, woensdag. Hij doelde op de gesprekken die John de Mol voert om zijn tv-zender Tien onder te brengen bij de RTL-groep. Officieel is nog niets bekend over een samenwerking van Tien met RTL, maar Hilversumse kenners houden er al enige tijd rekening mee. Zo ook De Boer. „Als ik op dit moment aandelen zou moeten kopen, dan wist ik wel waar ik moest zijn”, aldus De Boer. Lees verder

PO
De Poolse publieke televisie heeft een absurdistische homoseksuele scène uit de BBC-serie Little Britain geknipt. Volgens de omroep komt de scène niet overeen met de ,,missie van de publieke omroep” en zou uitzending ervan voor onnodige controverse zorgen. Lees verder

Brother
De reallife show Big Brother heeft in Nederland zijn beste tijd gehad, maar de Engelsen kunnen er geen genoeg van krijgen. De achtste reeks trekt een recordaantal kijkers. Inzet is daar geen zwangere deelnemer (zoals Tanja in onze zesde reeks), maar een huis vol met vrouwen! Woensdag werd de aftrap van de show door 26% van alle Britse tv-kijkers gezien. Dat is evenveel als bij de eerste reeks. Het Big Brother-huis wordt bevolkt door elf dames: onder meer een sexy tweeling, een voormalig stripper, een Victoria Beckham -wannabe en een oudere hippie. Lees verder

Henny
Henny Huisman (55) is herenigd met zijn mental coach Frits Löhnen . De presentator kon niet zonder Frits toen hij grote publiekstrekkers maakte als de Soundmix Show. De twee raakten van elkaar verwijderd toen Henny programma’s op locatie ging maken. Nu roept de Korenslag-presentator opnieuw de hulp van Frits in. De coach, die legendarisch werd door altijd te roepen ’je kan het Henny, je kan het!’, is terug. Lees verder

Nos
De NOS brengt in de zomermaanden dagelijkse correspondentencolumns in de ochtendjournaals. Dat liet de omroep donderdag weten. Iedere dag geeft een van de ruim dertig verslaggevers in het buitenland aan de hand van beeld en tekst commentaar op een nieuwsonderwerp. Naast de columns komen het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, sport en het Europese vakantieweer voorbij. Lees verder

BNN
Naar aanleiding van de nog uit te zenden Donorshow van BNN is het ledenbestand van de omroep al aan het veranderen. Ruim honderd mensen hebben hun lidmaatschap opgezegd, maar daar staat tegenover dat ongeveer tachtig mensen zich juist hebben aangemeld, zei directeur Lucas Goes van de jongerenomroep donderdag. Lees verder

Donoren
Nieuwe donoren staan in de rij om de twee afvallers in de donorshow van BNN ook van een gezonde nier te voorzien. De omroep heeft inmiddels vier serieuze aanbiedingen binnen van mensen die (bij leven) een nier willen afstaan aan een van de twee afgevallen kandidaten. Morgen beslist de 37-jarige terminaal zieke Lisa in een televisieshow wie van de drie kandidaten zij haar nier gunt. Sms’ende kijkers adviseren haar hierbij. Artsenorganisatie KNMG vindt inmiddels dat artsen niet mee moeten werken aan de donorshow. Lees verder

Dagblad
Wegener Huis-aan-Huis Kranten BV mag Barneveld Vandaag geen dagblad noemen. Volgens het Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal is een dagblad een blad dat ten minste zesmaal per week verschijnt. Lees verder

100procentNL
Radiozender 100procentNL blijft in de lucht. Na een vier jaar durend juridisch conflict besloot het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) dat de zender kan blijven bestaan. Dit maakte het radiostation woensdag bekend. Lees verder

Bouwradio
De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid een verbod op radio’s in te stellen op bouwplaatsen. Hiermee wil de hoofdstad bouwlawaai bij grote bouwprojecten tegengaan. Dit staat in de eindversie van het gemeentelijke Milieubeleidsplan 2007-2010. Boze bewoners die klaagden over de radio’s van bouwvakkers hadden de gemeente voorgesteld de maatregel mee te nemen in het milieuplan voor de komende jaren. Het idee is afkomstig van het Comité Stop Overlast Stadhouderskade, in een straat waar de laatste tijd onder meer gewerkt werd aan een nieuwe brug. Lees verder

Dora
Kinderheldin Dora krijgt haar eigen musical. Het muzikale verhaal rond het zevenjarige meisje uit het Nickelodeon-programma is vanaf oktober te zien in theaters in Nederland en België. Dat heeft Studio 100, het bedrijf achter K3 en Kabouter Plop, bekendgemaakt. Lees verder

RTL5
RTL5 komt begin juni met een nieuw muziekprogramma in de traditie van Countdown en Top Of The Pops. De precieze titel is nog niet duidelijk, meldde RTL5-programmadirecteur Erland Galjaard donderdag. Wel is bekend dat Evelyn Struik (RTL Tuin Magazine, 6Pack) de show gaat presenteren. Het programma komt op zaterdagmiddagen op de buis. Het is de bedoeling dat acts uit binnen- en buitenland er liveoptredens gaan verzorgen. Lees verder

Klink
BNN heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) uitgenodigd om vrijdag aanwezig te zijn bij De Grote Donorshow (20.30 uur, Ned. 3). Hij krijgt daar de gelegenheid om uit te leggen wat de politiek de laatste jaren heeft gedaan om de wachtlijsten voor orgaandonatie terug te dringen. Dat heeft een BNN-voorlichtster donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerster van de minister beaamde donderdag dat er een uitnodiging ligt van de jongerenomroep. Of Klink ingaat op de invitatie, beslist hij vrijdag. Klink keurde onlangs nog op het laatste moment een campagne voor orgaandonatie af en is daarom een interessante gesprekspartner voor presentator Patrick Lodiers. Lees verder

ARD
De Duitse televisiezenders ARD en ZDF verlengen het contract voor het uitzenden van de Ronde van Frankrijk vooralsnog niet. Tot en met de editie van 2008 liggen de live-uitzendingen al vast, maar na de commotie rondom de dopingbekentenissen van oud-renners van Team Telekom willen de zenders wachten met het besluit over de jaren daarna. Lees verder

Gerelateerde berichten