Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Journalist Bob Kroon overleden

In zijn woonplaats Geneve is journalist Bob Kroon op 82-jarige leeftijd overleden. Kroon werkte als correspondent, onder meer voor de Wereldomroep en de GPD-bladen. Hij was al enige maanden ziek. Zijn journalistieke loopbaan begon in 1946 als correspondent in Indonesie voor Associated Press. In 1953 vertrok hij naar Geneve om voor Time Magazine te gaan werken.

Vandaaruit deed hij verslag van historische gebeurtenissen als de opstand in Budapest in 1956, de Russische inval in Tsjechoslowakije in 1968 en de gijzelingscrisis in de Amerikaanse ambassade in Iran. Verder was hij politiek commentator voor Tros Aktua en de Telegraaf. Tot aan zijn dood was hij correspondent bij de Verenigde Naties in Geneve. [RNW/Radio.NL]

Gerelateerde berichten