Search
Close this search box.

Radio 2 Week van de Jaren 80 scoort

Radio 2 stond in de week van 11 tot en met 15 juni volledig in het teken van de jaren tachtig. De themaweek ‘De Week van de Jaren 80’ heeft bijna 2,5 miljoen luisteraars getrokken, dat liet de zender afgelopen maandag zelf weten. De Eighties week kreeg ook een goede beoordeling, een 7,5. In de doelgroep van Radio 2 (35-54 jaar) was het waarderingscijfer een 7,6.

“Deze ‘Week van de Jaren 80’ heeft bijna een half miljoen meer luisteraars getrokken dan dezelfde themaweek vorig jaar”, dat zegt Kees Toering, zendermanager Radio 2.

“Dat is een indrukwekkende groei en laat zien dat de themaweek ook na een aantal edities steeds nieuwe luisteraars weet te trekken. Radio 2 was ruim tien jaar geleden pionier met een themaweek over de jaren 70”, zo laat Kees Toering zelf weten. “Sindsdien worden de weken van de Jaren 60, 70 en 80 jaarlijks opnieuw ingevuld. Voorzien van een frisse en goede invalshoek, vinden ze veel waardering bij de luisteraars.”

De ‘Top 80 van de Jaren 80’ had 1,6 miljoen luisteraars. Het nieuwe Radio 2 concept waarbij een decennium wordt besproken aan de hand van de meest kenmerkende voorwerken, in dit geval ‘de 80 van 80’, had toch nog 1,4 miljoen luisteraars. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten