Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radiostations in Amerika op zwart

Radiostations in Amerika gaan op zwart. Vandaag, dinsdag 26 juni, zullen veel radiostations hun internetuitzendingen voor één dag staken. Hiermee protesteren de radiostations in Amerika tegen de hoge royaltyvergoedingen die online radiostations vanaf 15 juli moeten betalen waardoor veel radiostations moeten stoppen.

Radiostations moeten met terugwerkende kracht vanaf 2006 voortaan per luisteraar en niet per track betalen. Tevens zal de verhoging de komende vijf jaar ook verdubbelen waardoor veel radiostations failliet zullen gaan. Organisator van de protestactie Kurt Hanson vindt de kosten veel te hoog.

Protesten hebben geen zin meer. Radiostations die de internetuitzendingen voor één dag staken zullen de hele dag stilte uitzenden. Wel krijgen de luisteraars af en toe een boodschap te horen waarin Amerikaanse luisteraars wordt verzocht contact op te nemen met hun vertegenwoordiger in het congres over de kwestie. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten