Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Televisiepresentator Gert-Jan Dröge overleden

Televisiepresentator Gert-Jan Dröge is overleden. Dröge overleed dinsdag op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. De zoon van een tandarts zal vooral worden herinnerd als presentator van Glamourland, waarin hij feestjes en premières afliep van bekende en minder bekende Nederlanders.

Dröge was ook producent van het tv-programma RUR, dat werd gepresenteerd door Jan Lenferink. Voorts was Dröge acteur in opera’s en musicals en journalist bij de Haagse Post.

De Avro, de omroep waar Dröge Glamourland voor maakte, stelt dinsdagavond ‘diep bedroefd’ te zijn over zijn dood. “Gert-Jan heeft bij en voor de Avro een nieuwe koers ingezet met een heel eigen gezicht en toon, met veel humor als understatement”, aldus hoofd Avro-televisie Kees Tukker. “Hij heeft de basis gelegd voor en een een scherpe en eigentijdse bijdrage geleverd aan de satirische programma’s op de Nederlandse televisie. Glamourland was daarvan dé exponent.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten