Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Uitreiking Het Gouden Beeld ten einde

Na elf jaar komt er dan toch een einde aan de traditionele uitreiking in december van de Gouden Beelden. De reden is dat RTL en SBS niet meer willen meewerken aan de jaarlijkse televisievakprijzen.

In een gezamenlijke brief stellen beide omroeppartijen dat ‘wij ons nauwelijks meer herkennen in de Gouden Beelden als vakprijs. Daar waar de overgrote meerderheid van de Nederlandse kijkers de voorkeur geeft aan commerciële zenders, heeft de uitreiking van de Gouden Beelden zich ontwikkeld tot een eerbetoon aan de Publieke Omroep. Programma’s die in onze ogen juist aanspraak zouden mogen maken op een vakprijs, vallen daarentegen consequent buiten de prijzen’.

Eén van de kernelementen van Het Gouden Beeld is altijd geweest dat het door álle omroepen gezamenlijk wordt gedragen. Het Gouden Beeld was volgens de organisatie de enige objectieve Nederlandse vakprijs voor televisie. Een prijs die de afgelopen jaren met name onder televisiemakers in Nederland uitgroeide tot een begrip. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten