Search
Close this search box.

Wereldomroep zendt Radioboeken uit in vijf talen

De Wereldomroep start zaterdag (9 juni) met de wekelijkse serie Radioboeken, waarin Nederlandse en Vlaamse schrijvers hun eigen verhalen voorlezen op de radio. De ruim vijftig Radioboeken worden uitgezonden in vijf talen – Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Papiamento van 16.00 tot 17.00 uur. (Nederlandse zomertijd)

Het eerste half uur is ingeruimd voor een interview met de auteur. Vervolgens leest de schrijven het eigen verhaal voor. Het eerste Nederlandstalige Radioboek bij de Wereldomroep is van de auteur Kees ‘t Hart en is getiteld De Duif. De presentatie van dit literaire programma is in handen van Gerda den Hollander.

Radioboeken zijn speciaal voor de radio geschreven en door de Vlaamse en Nederlandse auteurs zelf voorgelezen korte verhalen, die niet in boekvorm verschijnen. De serie Radioboeken is een initiatief van het Vlaams-Nederlands huis de Buren, de Vlaamse Radiozender Klara en Radio Nederland Wereldomroep. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten