Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Willem Schoonen hoofdredacteur Trouw

Willem Schoonen (49) is de nieuwe hoofdredacteur van dagblad Trouw. De opvolger van Frits van Exter is maandag benoemd. Dat heeft de protestants-christelijke krant bekendgemaakt op de voorpagina. Schoonen is nu nog chef van de redactie economie.

In 1985 begon hij bij Trouw als wetenschapsredacteur. Begin jaren negentig werd hij correspondent in Brussel om na zes jaar terug te keren naar de Amsterdamse redactie, zo schrijft de krant. Volgens Trouw heeft Schoonen een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het dagelijkse katern de Verdieping, waar hij zes jaar de leiding over had. In 2004 werd hij chef van de redactie economie.

Van Exter was sinds 1998 hoofdredacteur van Trouw. In april legde hij zijn werkzaamheden neer nadat hij vorig jaar zijn vertrek had aangekondigd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten