Headlines uit de krant: dinsdag 17 juli

Internetradiostations zijn dit weekend niet massaal gestopt met hun uitzendingen. Zondag ging een nieuwe royaltyregeling in. In theorie zouden de stations veel meer geld kwijt zijn aan het uitzenden van muziek, maar de soep wordt niet zo heet gegeten. De nieuwe regeling leidde tot veel kritiek van internetstations. Ze vreesden de nieuwe tarieven niet op te kunnen brengen.

Op 26 juni staakten daarom veel stations hun uitzendingen voor een dag. Maar er gloort hoop. Nog steeds vinden er onderhandelingen plaats tussen SoundExchange, de non-profit organisatie die de gelden voor de muziekindustrie int, en de webradiostations. Zolang er onderhandeld wordt, gaan de tarieven niet omhoog en zullen er geen juridische acties ondernomen worden, zo liet de directeur van SoundExchange weten tijdens een spoedoverleg. Lees verder

UPC
Adverteerders kunnen voortaan met banners adverteren binnen de interactieve internetportal van UPC. Digitale TV-abonnees van UPC komen op de portal via hun afstandsbediening. Adverteerders kunnen voortaan met banners adverteren binnen de interactieve internetportal van UPC. Digitale TV-abonnees van UPC komen op de portal via hun afstandsbediening. Lees verder

Donor
De Grote Donorshow van BNN heeft geleid tot een flinke aanwas van nieuwe potentiële donoren. Het Donorregister ontving ruim 12.000 formulieren, waarbij vrijwel alle inzenders (95 procent) toestemming geven voor donatie na hun overlijden. Dat heeft het Donorregister in Kerkrade vanochtend bekendgemaakt. Van de 12.000 aanmeldingen waren er bijna 7300 helemaal nieuw. De rest was al bekend bij het register maar heeft veelal zijn keuzemogelijkheid veranderd in toestemming voor donatie of dit nog eens bevestigd. In de anderhalve week na de uitzending van de show op 1 juni, werden ruim 43.000 donorformulieren gedownload van de internetsite van het register. Dat betekent dat zeker 30.000 mensen het formulier (nog) niet hebben opgestuurd, bevestigde een woordvoerster van het Donorregister. Lees verder

Jongenkrant
Commercieel gezien is TED een goed uitgedacht concept. De gratis jongenkrant heeft inmiddels een oplage van 150.000. Vanaf morgen is er een zomerspecial. „Jongeren zetten zich graag in zolang er maar iets te halen valt voor henzelf.” Het begon in november 2005 als een lokaal Amsterdams initiatief. Oud-hockeyinternational Friso Jiskoot zag dat er onder jongeren veel animo was voor de gratis kranten Spits en Metro en bedacht dat een krant speciaal voor en door jongeren dus zeker kans van slagen moest hebben. Daarmee was TED geboren. Begin 2006 ‘ging’ de krant landelijk en inmiddels wordt hij wekelijks gratis verspreid in een oplage van 150.000 exemplaren. Bovendien is er ook TED.nl, TED tv, een TED lab, en vanaf morgen de glossy TED zomerspecial. Lees verder

NVJ
De beroepsvereniging van journalisten NVJ en vakbond FNV KIEM zullen de Ondernemingskamer van het gerechtshof vragen zich te buigen over het beleid bij PCM Uitgevers zoals dat de afgelopen vier jaar is gevoerd. Deze beslissing heeft de instemming van de Centrale Ondernemingsraad van PCM Uitgevers. NVJ en FNV KIEM hebben dit maandag bekendgemaakt. De vakbonden zien aanleiding om te twijfelen aan de juistheid van het gevoerde beleid. Met deze stap vragen NVJ en FNV KIEM een onafhankelijke partij om een en ander te toetsen. Lees verder

Stage
De fractievoorzitters van zes partijen in de Tweede Kamer lopen deze zomer stage als verslaggever bij EénVandaag. Dat heeft het programma vanochtend bekendgemaakt. De eerste reportage is woensdag 18 juli te zien. De fractievoorzitters van zes partijen in de Tweede Kamer lopen deze zomer stage als verslaggever bij EénVandaag. Dat heeft het programma vanochtend bekendgemaakt. De eerste reportage is woensdag 18 juli te zien. Lees verder

TV
Uit een onderzoek van de Britse regering blijkt dat kinderen die veel televisie kijken en op het internet surfen vaker onrustig, respectloos en gierig zijn. „Deze kinderen hebben vaker ruzie met hun familie en weinig zelfvertrouwen”, valt in het onderzoek te lezen. De onderzoekers ontdekten dat verwaarloosde kinderen uit achterstandswijken meer achter de computer zitten en voor de televisie hangen. In deze gebieden staat de televisie zes keer vaker aan dan in ‘betere’ wijken, meldt de Daily Mail. Lees verder

Zoop
Na 355 afleveringen van de tv-serie en drie speelfilms komt er vandaag een einde aan het succesverhaal van Zoop: acht rangers die met humor en onderlinge strijd spannende avonturen beleefden in Ouwehands Dierenpark en in exotische gebieden. Vier rangers (Sira, Bastiaan, Moes en Mike) spreken over het naderende afscheid. Lees verder

Dood
Onze oosterburen hebben de twijfelachtige eer om als eerste land een televisiekanaal speciaal over de dood te lanceren. EOS-TV zal alle zendtijd wijden aan documentaires over de dood, overlijdensadvertenties of tips over de juiste uitvaartverzekering. Wolf Tilmann Schneider (51) werkt samen met de Duitse Begrafenisvereniging en ziet een gat in de markt: „Er overlijden meer dan 800.000 mensen per jaar, vermenigvuldig dat met vier en je krijgt een idee het aantal mensen dat met de dood te maken krijgt.” Lees verder

Erik
Mediaondernemer en radiomaker Erik de Zwart gaat geld investeren in Nederlandse filmproducties. Dat heeft hij maandag gemeld. De eerste productie waarin hij geld heeft gestoken is de avonturenfilm Kapitein Rob En Het Geheim van Professor Lupardi. Om hoeveel geld het precies gaat, wil De Zwart niet zeggen. Hij noemt het ,,een mooi bedrag”. De Zwart stelt dat hij veel vertrouwen heeft in de nieuwe markt die hij gaat verkennen. ,,De Nederlandse filmwereld kent veel zeer talentvolle producenten en regisseurs”, vindt hij. ,,Films als Kapitein Rob of De Scheepsjongens Van Bontekoe gaan volgens mij wekenlang volle zalen trekken.” Lees verder

Brein
LeaseWeb heeft muziekruilsite Demonoid.com geblokkeerd en de klantgegevens overgedragen aan stichting Brein zonder inmenging van de rechter. De hostingprovider heeft tot de schikking besloten gezien de gelijkenis met de Everlasting zaak. Het hoger beroep in deze zaak zet de provider door. Lees verder

Gerelateerde berichten