Headlines uit de krant: woensdag 4 juli (1)

Het vertrek van de top van RTV Drenthe heeft de regionale omroep bijna een miljoen euro gekost. Dat blijkt uit een financieel overzicht dat door RTV Drenthe aan de provincie is verstrekt. De onrust die vorig jaar bij de omroep ontstond en leidde tot het vertrek van directeur Rob Staal, hoofdredacteur Elibert Maathuis en chef nieuws en sport Bert Visser, kostte in totaal 1,1 miljoen euro.

Met de afkoop van de arbeidsovereenkomsten van Staal, Maathuis en Visser en het betalen van salarissen was in totaal 967.000 euro gemoeid. Het inhuren van adviseurs, het plegen van onderzoek naar de problemen en het vervangen van Maathuis kostte 104.000 euro. Aan advocaat- en proceskosten was de omroep 45.000 euro kwijt. De nieuwe directeur-hoofdredacteur van RTV Drenthe, Klaas Samplonius, maakte al eerder bekend dat zijn omroep de gemaakte kosten de komende vier jaar door bezuinigingen terug wil verdienen. Lees verder

Live
MTV en TMF staan zaterdag 7 juli in het teken van Live Earth. De programmering van de muziekzenders wordt aangepast om jongeren bewust te maken van de problematiek rond de opwarming van de aarde. MTV zendt de hele dag hoogtepunten uit van de Live Earth-concerten die wereldwijd plaatsvinden en TMF komt met een vijf uur durende live uitzending. Lees verder

Metro
De oplage van het gratis dagblad Metro is in het eerste kwartaal van dit jaar flink gestegen. Ten opzichte van dezelfde periode in 2006 groeide de oplage met 9,5 procent naar 522.818 exemplaren. Dat blijkt dinsdag uit gegevens van Het Oplage Instituut (HOI). Lees verder

Allofmp3
De Russische overheid heeft de stekker uit het omstreden Allofmp3 laten trekken. De eens zo populaire site voor vrijwel gratis mp3’tjes is niet meer. Het heeft even geduurd, een jaar of wat, maar uiteindelijk is Allofmp3 bezweken aan de tegenstand uit het buitenland. Al jaren gaven de Amerikaanse RIAA en internationale muziekvertegenwoordiger IFPI zich grote moeite om de Russische onderneming de voet dwars te zetten. Eind vorig jaar kwamen ze zelfs aan met een eis van 1,65 biljard dollar boete wegens het illegaal verspreiden van auteursrechtelijk beschermde muziek. Lees verder

Grönloh
De vriendschap tussen Anneke Grönloh en Paul de Leeuw was ernstig bekoeld geraakt toen de zanger haar eens uitmaakte voor alcoholiste. Maar Paul besloot de strijdbijl te begraven en zijn excuses aan te bieden… Lees verder

Virgin
Britse kabelbedrijf Virgin Media heeft een overnamebod ontvangen, zo heeft het maandag bevestigd. Dit weekeinde berichtten verscheidene Britse media dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle Group een bod zou willen uitbrengen, maar dat wilde Virgin Media niet bevestigen. Lees verder

Endemol
Telefónica heeft de verkoop van Endemol afgerond. Dat meldt het mediaconcern dinsdag. Met de overname is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard euro. Edam Acquisition, het consortium van de investeringsmaatschappij Cyrte Investments van John de Mol, het Italiaanse Mediaset van oud-premier Silvio Berlusconi en de zakenbank Goldman Sachs, koopt het televisiebedrijf. Telefónica had 75 procent van de aandelen van Endemol in handen. 25 procent is nog aan de beurs genoteerd, waar het consortium in juni een openbaar bod op heeft gedaan. Edam biedt 24,55 euro per aandeel Endemol in contanten. Daarmee wordt het gehele bedrijf gewaardeerd op 3,1 miljard euro. Lees verder

Stijl
Een man uit Musselkanaal wil dat weblog Geenstijl een filmpje verwijdert waarin hij zijn buurman met een stuk hout bedreigt. Dat heeft zijn advocaat, J. van Dijk, maandag gezegd. Lees verder

Gerelateerde berichten