Zoek
Sluit dit zoekvak.

Andermans Veren staat stil bij Jos Brink op Radio 2

Het theater- en kleinkunstprogramma Andermans Veren staat zondag (26 augustus) tussen 18.00 uur en 20.00 uur uitgebreid stil bij het leven en carrière van de onlangs overleden cabaretier, presentator en schrijver Jos Brink. Presentator en kleinkunstkenner Kick van der Veer blikt terug op de tijd van Jos Brink bij het cabaret Tekstpierement, de musicals die hij schreef en de vele televisie-programma’s die hij maakte voor de Avro.

Behalve Jos Brink zijn ook artiesten te horen voor en met wie hij werkte, zoals Simone Kleinsma, Lucie de Lange, Frank Sanders, Henny Orri en vele anderen.

In Andermans Veren zondag op Radio 2 verder een bijzondere opname van de laatste musical waarin Jos Brink speelde. Tot slot laat Kick van der Veer ook archiefmateriaal horen waarin Jos Brink vertelt over zijn grote voorbeeld Wim Sonneveld, het huidige cabaret, over Jacques van Tol en de oorlog. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten