Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dertien uur klassieke muziek op de radio

De Avro zendt zondag (26 augustus) op Radio 4 voor het eerst 13 uur lang achter elkaar klassieke muziek uit op verzoek van de luisteraar. Deze ‘Dag van de Luisteraar’ wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum vanwaar het radioprogramma ook wordt uitgezonden.

Tijdens het marathonprogramma, van 7.00 uur tot 20.00 uur duurt, kunnen luisteraars de uitzending (gratis) bijwonen. Behalve dat er muziek op verzoek wordt gedraaid, zijn er ook optredens van onder meer het Párkányi-kwartet, de Nationale Reisopera en cellist Maarten Boasson en pianist Peter Cramer.

Rondleidingen
Daarnaast worden er op deze dag gratis rondleidingen verzorgd door het gebouw waar het Nederlands audiovisueel archief en de bijbehorende publieksattractie, de media experience, zijn gehuisvest. Het marathonprogramma wordt gepresenteerd door Peter Bree en Maartje Stokkers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten