Zoek
Sluit dit zoekvak.

Documentaire ‘Diana her life’ bij de EO

De EO zal vrijdagavond (31 augustus) op Nederland 2, tien jaar na het overlijden van prinses Diana, de documentaire ‘Diana her life’ uitzenden. Vanaf 19.25 uur is het eerste deel zien. Na de actualiteitenrubriek Netwerk, rond 20.50 uur, begint het tweede deel van de documentaire. De documentaire gaat over Diana vanaf de dag van haar geboorte in 1961 tot aan haar overlijden op 31 augustus 1997.

In ‘Diana her life’ komen een aantal intieme vrienden van Diana aan het woord. Ook een aantal mensen met wie ze samenwerkte. Ze geven meer dan andere documentaires ooit deden een beeld van wie deze werelberoemde vrouw werkelijk was.

Herdenkingsdienst Diana rechtstreeksbij de NOS
De NOS zendt vrijdag integraal (13.10-14.10 uur) het verslag van de dankdienst ter nagedachtenis aan prinses Diana uit, precies tien jaar na haar overlijden. De dienst op Nedeerland 2 vindt plaats in de Guards Chapel in de Wellington Barracks in Londen. Prins William, prins Harry en Lady Sarah McCorquodale – de zus van Diana – lezen de teksten voor. Later op de avond zendt de NOS een compilatie van de hoogtepunten van het Concert for Diana uit. Vele grote artiesten traden, op de dag dat Diana 46 jaar zou zijn geworden, op tijdens dit concert.

Diana
Toen Diana negentien jaar oud was, werd ze opgemerkt door de Prins van Wales, Prins Charles, die haar uitnodigde voor een polowedstrijd. Een romance begon. Charles en Diana verloofden zich op 24 februari 1981. Vijf maanden later, op 29 juli, trouwden ze onder grote publieke belangstelling in de St. Paul’s Cathedral in Londen.
 
Diana en Charles kregen twee kinderen: William in 1982 en Harry in 1984. Aan het eind van de jaren tachtig kreeg Diana steeds meer bekendheid door haar steun voor goede doelen. Ze heeft veel betekend in campagnes tegen het gebruik van landmijnen en in het verminderen van het stigma rondom aids. In 1995 ontving ze de Humanitarian of the Year award. Aan het begin van de jaren negentig liep het huwelijk op de klippen. Hoewel Diana en Charles al in 1992 uit elkaar gingen, werd de scheiding pas in 1996 afgerond. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten