Search
Close this search box.

France Info vernieuwt programmering

Radio France Info dat dit jaar 20 jaar bestaat heeft haar programmering met ingang van deze week vernieuwd door meer live-interviews en interactiviteit in de programmering op te nemen. Bovendien wordt er meer diepgang beloofd in de avonduren en het weekeinde. Zo hoopt de Franse publieke nieuwszender wat meer in de smaak te vallen bij het Franse publiek.

De directeur van  het station omschrijft de koerswijziging als een evolutie maar niet als een revolutie. De hoofdmoot van de programmering zal blijven bestaan uit nieuws zodat de luisteraars van France Info altijd als beste worden geïnformeerd met nieuws en analyses. Bovendien heeft de zender haar tunes gemoderniseerd maar de herkenbare melodie niet veranderd.

Meer variatie
De zender wil vooral een soepele programmering waarmee zij op elk moment op de actualiteit kunnen inspringen. In de ochtenduren zal op het hele en halve uur nieuws worden uitgezonden en achtergronden op ieder kwartier. Overdag zullen er elk half uur vervolgens andere presentatoren komen om het beeld van ‘herhaalzender’ weg te nemen. Ook de weekendprogrammering wordt aangepast door deze meer te ontkoppelen van de werkdagen en meer onderwerpen over vrije tijd te behandelen.

Meer diepgang
Ook wil France Info meer onderwerpen gaan behandelen op gebied van justitie en mensenrechten en daarbij gebruik maken van een netwerk van buitenlandse correspondenten. Het idee is om dus een kritischere toon aan te brengen in de berichtgeving en het station als geheel dynamischer te maken. De directeur van het station heeft daarbij niet voor ogen hoge luistercijfers te scoren maar om na een afkalving in de afgelopen tijd, maar om te zorgen dat de luisteraars vooral blijven hangen ná de hoofdpunten van het nieuws.

Ontvangst
France Info kan in Nederland en Vlaanderen worden beluisterd via de satelliet (via Hotbird en via Astra-1 en tevens de zaplijsten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen), via FM 105.2 MHz. (zender Lille) in het (uiterste) zuidwesten van Nederland en westen van Vlaanderen en tevens via de middengolf op 1377 KHz. (zender Lille). [JHV/TéléSatellite.fr/Satellitemagazine.com/Radio.NL]

Gerelateerde berichten