Zoek
Sluit dit zoekvak.

Makers 6Pack betreuren ‘pimpen’ van graf Beerta

De makers van het tv-programma 6Pack bij MTV hebben toch hun excuses aangeboden voor het versieren van een graf in het Groningse dorp Beerta. Ze ‘pimpten’ de laatste rustplaats van een echtpaar afgelopen weekeinde voor hun nieuwe programma Save the Universe, maar dat werd hen niet in dank afgenomen door de nabestaanden en de gemeente Reiderland, waar Beerta onder valt. De gemeente dreigt aangifte te doen van grafschennis.

De 6Packers versierden het graf door het hek eromheen goud en zilver te verven en de rustplaats op te luisteren met bloemen en waxinelichtjes. Ze deden dit ‘in het kader van hun missie om de wereld te redden’, maar beseffen dat ze ‘in hun enthousiasme’ te snel voorbij zijn gegaan aan de gevoelens van de nabestaanden, zeggen ze in een verklaring.

De zes jonge programmamakers hebben nu met de gemeente en met de heer Van Uffen, wiens grootouders in het graf rusten, afgesproken dat ze de laatste rustplaats in ere zullen herstellen.

Wethouder Ruud Hietbrink laat weten blij te zijn met dit initiatief van de tv-makers. Hij voegt daaraan toe dat het graf maandag moet zijn hersteld, anders doet de gemeente aangifte van grafschennis.

In het programma 6Pack: Save the Universe doen de jonge televisiemakers er ‘alles aan om te zorgen dat de wereld op wat voor manier dan ook beter en mooier wordt’. Ze streken daarom afgelopen weekeinde in Beerta neer, omdat dit volgens het Centraal Bureau voor Statistiek de armste gemeente van Nederland is. Niet alleen versierden ze daar een graf, ze bouwden ook een podium voor talentenjachten en een hangplek voor jongeren. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten