Search
Close this search box.

Miljoenen tv-kijkers voor Jos Brink

Miljoenen Nederlanders hebben zaterdagavond gekeken naar de herdenkingsuitzending rond de overleden Jos Brink. ‘Dag lieve mensen’ werd bekeken door 1,4 miljoen mensen; naar de daaropvolgende uitzending van Villa Felderhof, waarin Brink samen met Patty Brard te gast was, keken nog eens ruim 1,4 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Op diverse condoleanceregisters op internet en krantensites zijn tienduizenden berichten te lezen waarin de theatermaker en televisiepresentator geroemd wordt. Op de site vaarwel.nl staan zondagochtend ruim 13 duizend condoleances.

Jos Brink overleed vrijdag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. De komende week wordt zijn lichaam opgebaard in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het was zijn wens om de begrafenisstoet vanuit het theater te laten vertrekken. Donderdag wordt hij begraven. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten