Zoek
Sluit dit zoekvak.

Presentator Ton van Royen weg bij SBS 6

Ton van Royen stopt met het maken van tv-programma’s voor de tv-zender SBS6. De zender heeft de presentator enkele nieuwe programma’s aangeboden, maar die vond hij niet geschikt, zegt een SBS-woordvoerder donderdag. Van Royen gaat nu een eigen bedrijf beginnen, zo vertelde zijn vrouw Heleen van Royen.

Na een journalistieke carrière bij de Amsterdamse zender AT5 presenteerde de 46-jarige Van Royen voor SBS 6 de afgelopen zeven jaar programma’s als De Bus en Het Nationale Verkeersexamen. Zijn grootse succes boekte hij met Ton, waarin hij op zoek ging naar gewone mensen met een bijzonder verhaal. Wekelijks keken gemiddeld zevenhonderdduizend mensen naar het programma.

Wat Ton van Royen nu gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar zijn vrouw Heleen van Royen zei donderdag in ‘Evers staat op’ op Radio 538 dat haar man ‘grootse plannen’ heeft. [Novum/Radio.NL]