Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL neemt met Verlinde afscheid van Jos Brink

Albert Verlinde presenteert donderdag de speciale tv-uitzending ‘Dag lieve Jos’ op RTL 4. In het programma wordt een impressie gegeven van de uitvaart van Brink, eerder die dag in Amsterdam. Ook wordt de kijker een blik gegund in het archief dat RTL Boulevard opbouwde met niet eerder vertoonde beelden van de theaterlegende en presentator.

Brink overleed vrijdag op 65-jarige leeftijd in Amsterdam aan de gevolgen van darmkanker. Donderdag ligt hij van 09.00 uur tot 11.00 uur opgebaard in Koninklijk Theater Carré, waarna de begrafenisstoet vertrekt naar de Amsterdamse kerk De Duif, waar Brink voorganger was. De begrafenisceremonie begint om 15.00 uur op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Verlinde kende Brink dertig jaar en had een hechte band met hem. “Maar ik realiseer me dat hij niet alleen mijn vriend was, maar ook de huisvriend van heel veel anderen. Daarom willen we hem samen en voor iedereen een waardig afscheid geven.”

Uit respect voor Brink heeft Verlinde het feestelijk inluiden van het theaterseizoen door zijn productiebedrijf V&V Entertainment donderdag laten vervallen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten