Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruim twee miljoen tv-kijkers zien Oranje verliezen

De nederlaag van het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke interland in en tegen Zwitserland is woensdagavond gezien door ruim 2,2 miljoen Nederlandse tv-kijkers. Daarmee was de uitzending op SBS 6 het best bekeken programma van de dag. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Oranje verloor de wedstrijd met 2-1.

Het elftal van bondscoach Marco van Basten keek in Genève bij de rust tegen een achterstand aan van 1-0. Vlak na de pauze volgde zelfs de 2-0, waarna Dirk Kuyt de Nederlandse eer redde. De teruggekeerde Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie konden hun stempel niet echt op het spel drukken.

De nederlaag was de eerste sinds het verlies in de achtste finale van het WK in Duitsland tegen Portugal in juni vorig jaar. De nabespreking van de wedstrijd trok nog ruim anderhalf miljoen kijkers. De voorbeschouwing van het duel was met 688 duizend kijkers een stuk minder in trek. [Novum/radio.NL]

Gerelateerde berichten