Search
Close this search box.

SP: meer aandacht voor popmuziek

De SP wil dat er meer aandacht komt voor popmuziek in het beleid van minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA). De partij is een handtekeningenactie begonnen om het verzoek kracht bij te zetten. De SP stelt voor om een Nederlands Popmuziek Fonds op te zetten waar artiesten en bands een bijdrage kunnen krijgen voor zaken als productie en marketing. De petitie is mede ondertekend door bekende popmusici en bands zoals Krezip, Racoon en Within Temptation.

Vorig jaar diende SP tweede kamerlid Arda Gerkens de initiatiefnota ‘Oorstrelend en Hartverwarmend’ in. De nota was bedoeld om de Nederlandse popmuziek te versterken. De nota werd goed ontvangen door de popwereld. Gerkens: “Bij de behandeling van de initiatiefnota werd door een meerderheid van de Kamer bevestigd dat er te weinig aandacht is voor de Nederlandse popmuziek. Door het veronachtzamen van de talenten die we in Nederland hebben, missen we culturele en economische kansen.”

Volgens de SP neemt popmuziek een groot aandeel op zich in de Nederlandse muziekwereld, maar gaat er minder dan een procent van de kunstensubsidie naartoe. “Popmuziek is een onderdeel van onze cultuur, het is echt niet alleen iets voor de jongeren.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten