Search
Close this search box.

Eddy Christiani krijgt eerste Radio 5 Oeuvreprijs

Eddy Christiani ontvangt vrijdag de eerste Radio 5 Oeuvreprijs. De musicus krijgt de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek en zijn immense populariteit. De prijs bestaat uit een plaquette en een geldbedrag van vijfduizend euro, dat de ontvanger kan overmaken aan een goed doel naar keuze.

De 89-jarige Christiani is vanaf zijn 14e jaar beroepsmusicus en was in de jaren veertig en vijftig een van de populairste Nederlandse artiesten. Hij speelt gitaar, zingt en is tekstschrijver. Liedjes als ‘Spring maar achterop’, ‘Zonnig Madeira’ en ‘Ik zie de zon’ behoren tot zijn grootste hits. Zijn muziekstijl schommelt tussen jazz en het luisterlied. Ook staat Christiani bekend als de eerste bespeler van de elektrische gitaar in Europa.

De muzikant, die momenteel bezig is aan zijn afscheidstournee, krijgt de Radio 5 Oeuvreprijs vrijdag uitgereikt tijdens het Concert van de Jaren 50 in Theater Spant in Bussum. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten