Search
Close this search box.

Golfbreker Radio twee weken in de ether

Golfbreker Radio gaat tussen 1 en 17 september ook via de ether uitzenden. Aanleiding is een aantal uitzendingen rond evenementen in Amersfoort en Hoogland. De uitzendingen zijn te ontvangen via de tijdelijke evenementenfrequentie 107.2 FM, maar in Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest ook via de vaste kabelfrequentie 87,5 MHz.

Het eerste evenement waarvan Golfbreker Radio in deze periode verslag doet is de opening van het Cultuur en ontmoetingscentrum ‘De Kamers’ in Vathorst. De opening wordt maandagmiddag 3 september verricht door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima. Tussen 6 en 9 september staan de Amersfoortse Keistadfeesten centraal. Golfbreker zendt live verslagen uit van de belangrijkste onderdelen, waaronder de Monumentendag. Tot slot worden van 13 tot en met 16 september programma’s verzorgd rond de Dorpsfeesten Hoogland.

Golfbreker Radio ook op netwerk Portaal en Vathorst
De programma’s van Golfbreker Radio zijn met ingang van 1 september 2007 ook te horen via het XMS glasvezelnet dat in Soest en Amersfoort wordt aangelegd. De frequentie is -net als bij Casema- 87,5 MHz FM.

Het XMS-net biedt een combinatie van snel internet, goedkoop bellen en een compleet radio- en tv-aanbod. Het net is inmiddels beschikbaar voor bewoners van de wijk Vathorst, en er wordt druk gewerkt om alle woningen van woningcorporatie Portaal in Soest en Amersfoort aan te sluiten. Voor het toevoegen van het Golfbreker programma aan het XMS-net is een speciale verbinding geïnstalleerd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten