Zoek
Sluit dit zoekvak.

Karel van de Graaf weg bij Avro

Karel van de Graaf verlaat de Avro. De omroep en de presentator hebben ‘in goed overleg’ besloten hun samenwerking te beëindigen, zo laten zij maandag officieel weten in een verklaring. Reden voor het besluit is een verschil van inzicht over de inzetbaarheid van de presentator. Zijn nieuwe baan bij een energiebedrijf bleek niet te combineren met zijn werk voor de Avro.

Maandagavond presenteerde Van de Graaf EénVandaag, de actualiteitenrubriek van Avro en Tros, voor het laatst. Hij bedankte de kijkers en sprak van zijn werk als een ‘voorrecht’. De presentator werd eerder dit jaar directeur corporate communicatie bij het energiebedrijf Econcern. Hij wordt in eerste instantie vervangen door Pia Dijkstra.

De 56-jarige Van de Graaf zegt dat hij een prachtige tijd heeft gehad bij de omroep.”Op de kop af heb ik er 38 jaar gewerkt” vertelt hij in de verklaring. “Het afgelopen jaar was het niet altijd even gezellig, maar ik kijk naar de hele periode en dan zeg ik: één jaar meningsverschillen en 37 jaar plezier, wat een gemiddelde! Ik bedank de Avro voor alle kansen die ik er heb gekregen.”

Van de Graaf trad in 1969 in dienst bij Avro Radio. In 1984 werd hij gevraagd voor een eigen, wekelijkse televisietalkshow met de titel Karel. Daarin interviewde hij in de loop der jaren vele nationale en internationale coryfeeën.

Vanaf 1986 presenteerde Van de Graaf regelmatig afleveringen van de actualiteitenrubriek Televizier, die later zou opgaan in Netwerk. Ook voerde hij jarenlang het wekelijkse tv-gesprek met de minister-president en presenteerde hij onder meer De Toekomst van Karel, Kern van de Zaak, Tien Lastige Vragen en Wie is … de Mol?. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten