Search
Close this search box.

KRO zoekt liedjes voor ’t Schaep met de 5 Pooten

De KRO is op zoek naar Nederlands schrijftalent voor liedjes die te horen zullen zijn in een nieuwe serie van ’t Schaep met de 5 Pooten’. De nieuwe nummers moeten worden geschreven in de geest van de komische televisieserie. Er komt definitief een vervolg op de remake van vorig jaar.

Naast nieuwe liedjes komen herkenbare Nederlandse liedjes uit de jaren zeventig voor in de nieuwe reeks. Ook zullen er nieuwe scenario’s worden geschreven. De nieuwe serie maakt een sprong in de tijd van de zestiger naar de zeventiger jaren. En het café ’t Schaep met de 5 Pooten’ in de Jordaan verkast naar een Amsterdamse vakantiekolonie op een camping in de duinen.

De vertrouwde personages Kootje (Pierre Bokma), Tante Door (Loes Luca), Lukas (Marc-Marie Huijbregts), Opoe Withof (Carry Tefsen) en Lena (Georgina Verbaan) keren allemaal terug.

De opnames vinden volgend jaar zomer plaats en de uitzendingen staan gepland vanaf januari 2009. De serie bestaat net als de originele reeks uit acht afleveringen.

[Update]
Indien er nieuwe liedjes voor de serie zullen worden geschreven benadert de KRO en de producent van de serie zelf de componisten. Van een open inschrijving is geen sprake, zo meldt de KRO en aanmeldingen worden niet in behandeling genomen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten