Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer veranderingen bij Clear Channel Radio in Los Angeles

De veranderingen blijven maar komen bij de radiostations van Clear Channel in Los Angeles. Werd eerst begin vorige week 104 3 KBIG onder handen genomen en vervangen door MY-fm, nu is het de beurt aan zusterstation Star 98.7 (KYSR). Laatstgenoemde heeft haar ‘Modern AC’ format aangescherpt om meer afstand te creëren met het ‘Adult Top 40’ format van MY-fm. Daarnaast zal ook de programmering op de schop gaan, want ochtenddeejay Sean Valentine zal verhuizen van Star naar MY, zo meldt ‘Radio&Records’.

Vorige week maandag viel na 55 jaar het doek voor KBIG in Los Angeles. De zender werd omgedoopt in MY-fm, dat een hitradiostation voor volwassenen moet worden. Door deze wijziging kroop de zender qua format dichter tegen zusterstation Star 98.7 aan. Clear Channel heeft daarop besloten om het ‘Modern AC’ format van Star verder aan te scherper. Het station brengt voortaan voornamelijk alternatieve hits van de jaren ’90 en nu. Deze strategie werd overigens vorig jaar al ingezet, maar om de overgang van het vorige format, Hot AC, naar Modern AC niet al te groot te maken, werden er nog regelmatig pophits op de zender gedraaid. Deze zijn nu grotendeels verbannen.

Artiesten die nu op Star 98.7 te horen zijn, zijn de Goo Goo Dolls, Red Hot Chili Peppers, Garbage, Matchbox 20, Faith no More en Live. Een andere wijziging is dat de zender het gebruik van de naam ‘Star’ gaat minimaliseren. In plaats hiervan identificeert het station zich steeds meer als ’98-7’.

Ook de programmering van 98-7 gaat deels op de schop. De meest opvallende wijziging is het vertrek van ochtenddeejay Sean Valentine, ook wel beter bekend als alleen ‘Valentine’. De voormalig middagdeejay van 102.7 KIIS FM vertrok begin dit jaar naar Star 98.7 om hier samen met Lisa Foxx de ochtendshow te gaan presenteren. Met ingang van vandaag (maandag 24 september) zal Valentine echter in de ochtend op MY-fm te horen zijn. Lis Foxx zal voorlopig ’s ochtends in haar eentje te horen zijn op 98-7.

KYSR scoorde in de maand augustus een marktaandeel van 1,8%, wat goed is voor een 20ste plek. KBIG deed het met haar vorige format ietsjes beter en neemt met 1,9% de 18de plek in. Overall blijft het Spaanstalige La Nueva 101.9 (KSCA) het best beluisterd in Los Angeles met een marktaandeel van 4,8%, op de voet gevolgd door de hitzender 102.7 KIIS FM (4,7%) en het Spaanstalige KLVE (4,5%). [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten