Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe realityshow voor Joling

Gerard Joling werkt momenteel aan een nieuwe realityshow. Dat onthulde de zanger en presentator maandag aan Novum Nieuws. De camera’s volgen hem in zijn werk en privéleven, en volgens Joling leverde dat al ’té geestige’ opnamen op. “SBS 6 wil het zo hebben, maar ik wil het eerst goed geordend hebben met leuke aparte dingen.” Het is niet voor het eerst dat de 47-jarige artiest zijn privéleven blootlegt. Bij RTL 4 was in 2004 de serie Only Joling te zien. Dit keer legt Joling de lat echter hoger.

“We zijn natuurlijk doodgegooid met reallifesoaps. Dan moet het wel zo ontzettend anders zijn dan de rest. Ik heb genoeg opnamen om het programma te kunnen maken en we zijn nog steeds bezig. Wanneer ik het ga uitzenden, durf ik nog niet te zeggen.”

De nieuwe realityserie van Gordon, Gillend naar Huis, heeft Joling nog niet gezien. De eerste aflevering van het programma werd zondag door ruim een miljoen mensen bekeken. “Ik heb hem wel vanochtend even een sms’je gestuurd om hem te feliciteren met de kijkcijfers”, vertelt Joling.

Heimwee naar de tijd dat het stel nog samen ‘Joling & Gordon over de vloer’ maakte, heeft hij niet. “Ik vind het enig voor hem dat het goed gaat, maar ik zou er niet aan moeten denken om dat te moeten doen, absoluut niet, en dat weet hij ook”, zegt hij. “Ik heb er zelf voor gekozen om na het eerste seizoen te zeggen dat ik het niet meer wilde en we hebben er uiteindelijk met hangen en wurgen nog twee seizoenen achteraan geplakt.”

Joling voelt zich duidelijk meer thuis in de grote studio. Vanaf vrijdag presenteert hij weer samen met Nance bij SBS 6 het nieuwe seizoen van ‘So you wannabe a popstar’. Ditmaal bestaan de kandidaten niet uit BN’ers, maar uit onbekende Nederlanders. Tien zangers en zangeressen van uiteenlopende leeftijden en muziekgenres nemen het tijdens de wekelijkse liveshow tegen elkaar op. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten