Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Per Seconde Wijzer’ bestaat 40 jaar

De kennisquiz ‘Per Seconde Wijzer’ bestaat 40 jaar. Op 7 oktober 1967 vond de eerste uitzending plaats, toen onder leiding van Berend Boudewijn. Na een onderbreking van een aantal jaar, nam Kees Driehuis het stokje in 1989 over en sindsdien is het programma ieder seizoen op televisie geweest. Om dit te vieren, zendt de Vara vanaf vrijdag (7 september) een serie jubileumuitzendingen uit om 20.45 uur op Nederland 2.

De Vara heeft alle winnaars van de Vierde Ronde (of Superronde) van alle jaren opgeroepen om deel te nemen aan een grote finale. Een Vierde Ronde komt gemiddeld zo’n twee keer per seizoen voor. De kandidaten durven deze ronde vaak niet aan, omdat ze daarin de kans lopen al het reeds gewonnen geld weer kwijt te raken.

In de 13 afleveringen van de jubileum-editie zal worden bepaald wie de beste ‘Per Seconde Wijzer’-speler is van de afgelopen 40 jaar. Omdat in 1967 de prijs uit guldens bestond, zal de ultieme winnaar het bedrag van 40.000 gulden (€ 18.151,20) ontvangen. De quiz zal ook nu weer worden gepresenteerd door Kees Driehuis. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten