Zoek
Sluit dit zoekvak.

Q-music geeft ruimtereis weg

Luisteraars van het landelijke radiostation Q-music maken vanaf vrijdag (7 september) kans om een echte ruimtereis te winnen. Vanaf die dag kan iedereen zich via de website van het radiostation inschrijven. Drie weken later wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaar krijgt een volledig verzorgde reis naar één van de lanceerbasissen in de Verenigde Arabische Emiraten of Singapore.

Na een intensieve training volgt dan de suborbitale ruimtevlucht. Eenmaal terug op aarde worden de ‘astronaut wings’ uitgereikt. “Nog nooit heeft iemand deze prijs op de radio gewonnen, maar nu gaat het echt gebeuren, aldus programma directeur Wouter van der Goes. “Stel je voor dat je uiteindelijk op 100 kilometer hoogte naar beneden kijkt en die prachtige aarde vanuit de ruimte kunt bekijken. Dat is toch geweldig.”

Voor deze ruimtevlucht is Q-music een samenwerking aangegaan met Space Adventures. Deze Amerikaanse onderneming is wereldleider op het gebied van ruimte-ervaringen en is ook verantwoordelijk voor de eerste commerciële vluchten naar het ruimtestation ISS.

Space Adventures: “Suborbitale ruimtevluchten zijn 90 minuten durende vluchten aan boord van de Explorer, een suborbitaal ruimtetransportsysteem, waarbij raketmotoren de passagiers boven het oppervlak van de aarde stuwen. Wanneer het voertuig de maximumhoogte bereikt ervaren de deelnemers continue gewichtloosheid. Vóór de ruimtevlucht krijgen de passagiers een uitgebreide vierdaagse voorbereiding en training, waarbij ze kennismaken met het vluchtprogramma, gewichtloosheid en de veiligheidsprocedures tijdens de ruimtevlucht.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten