Search
Close this search box.

Radio Noordzee Nationaal komt terug

Talpa blaast Radio Noordzee Nationaal een nieuw leven in. Vanaf 26 september is de zender weer te horen via het internet. Daarnaast hoopt men ook op een kabelfrequentie in een zeer klein gedeelte van Nederland. “Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag” is het motto van de nieuwe radiozender, waarmee Nederland er weer een radiostation bij krijgt dat hoofdzakelijk Nederlandse muziek ten gehoren brengt.

Naast het Nederlandse levenslied wil het nieuwe radiostation ook Engelse muziek brengen, maar het levenslied staat wel boven aan. Het station, eigendom van Talpa Radio en onderdeel van Radio Digitaal, krijgt geen deejays, men gaat voorlopig non-stop muziek brengen. Karel van Cooten wordt de stem van het station.

De aftap voor het nieuwe Radio Noordzee Nationaal zal op 26 september plaats vinden in Volendam, dat met de ‘palingsound’ een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Na enkele woorden van de Jan-Willem Brüggenwirth van Talpa en Gerard Joling start Radio Noordzee Nationaal om 12.00 uur. Daarna volgen nog enkele optredens van onder andere Jannes, Wolter Kroes, Robert Leroy en Monique Smit.

Het radiostation wil ook de beschikking krijgen over een eigen kabelfrequentie, waar is nog niet bekend. Het streven is dat Radio Noordzee Nationaal in de toekomst uiteindelijk landelijke dekking krijgt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten