Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Sunshine live’ doet aangifte van discriminatie

Een medewerker van de homovriendelijke radiozender ‘Sunshine live’ heeft afgelopen vrijdag aangifte gedaan van belediging en discriminatie tegen A. v Heteren, fractievoorzitter van ChristenUnie/SGP in de gemeente Westland, zo meldt ‘Sunshine live’. Van Heteren deed afgelopen woensdag in een landelijk dagblad beledigende uitspraken omtrent een homo-erotisch filmkanaal (Out TV)die in zijn regio op de kabel was toegevoegd. Met uitspraken als Zedenbedervend, Misdaadbevorderend en Godslasterlijk stelt Dhr. v. Heteren dat de zender meteen zou moeten verdwijnen.

XMO is een erotische zender behorende bij Out.tv. Caiway is één van de eersten in ons land die het kanaal aanbiedt dat voor een tientje per maand is te abonneren en digitaal en dus gecodeerd wordt doorgegeven.

De medewerker van ‘Sunshine live’, wat dinsdag ook haar 1ste verjaardag viert, hoopt dat veel mensen zijn voorbeeld zullen volgen en ook aangifte doen.

“De zender waar ik voor werk streeft gelukkig het doel na de drempel te verlagen tussen homo’s en hetero’s in ons land. Met alle respect naar bijvoorbeeld een organisatie als het COC. Uitgerekend zo’n organisatie zou hiervan eigenlijk aangifte moeten doen. Alleen dan wordt toch een signaal afgegeven dat zulke beledigende en discriminerende uitspraken in een land als Nederland niet kunnen”, aldus Henri Haan, mede eigenaar van ‘Sunshine live’.

In het artikel richt de fractievoorzitter zijn uitspraken alleen op het homo-erotische film kanaal X-MO dat sinds 31 juli 2007 in die gemeente achter een decoder zit. Suggererend dat hiermee niet in een behoefte wordt voorzien en stelt dat vertoning van sexuele handelingen bij 2 van hetzelfde geslacht -in zijn woorden- ontoelaatbaar is. Dhr. van Heteren geniet binnen het college van zijn gemeente onschendbaarheid, toch verkoos hij zijn uitspraken te doen in het landelijke dagblad, daarmee een signaal afgevend aan de maatschappij. Tevens vindt de medewerker van ‘Sunshine live’ dat Dhr v. Heteren -zijn doel omtrent ‘erotische films’- veel eerder aan de kaak had kunnen stellen, daar deze reeds lange tijd op meerdere zenders in zijn gemeente vrijelijk vertoond worden. Daar hij besloten heeft tot publiekelijke uitspraken te komen heeft de medewerker van ‘Sunshine live’ besloten hiervan aangifte te doen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten