Search
Close this search box.

‘Try before you die’ bij BNN start op 23 september

Het tv-programma ‘Try before you die’, wat vanaf 23 september is te zien op BNN, beleeft heftige tijden. Dennis Storm heeft tijdens de opnamen voor ‘Try before you die’ doodsangsten uitgestaan toen hij deelnam aan een heuse rodeo. “Bij de meeste dingen in het programma weet je dat het goed komt”, vertelt de BNN-presentator. “Nu kon niemand me garanderen dat ik veilig op zou staan, er was echt een kans dat ik mijn rug of nek zou breken. Van de veertien deelnemers hadden er vier iets gebroken.”

Dennis is één van de acht BNN-presentatoren die ook dit seizoen weer stunts uithalen onder het motto ‘dit moet je gedaan hebben voor je doodgaat’. Zo laat Nicolette Kluijver duizenden bijen over zich heen lopen terwijl ze alleen een bikini draagt, is Sophie Hilbrand te bewonderen op een praalwagen tijdens het carnaval in Rio de Janeiro, heeft Ruben Nicolai zichzelf geopereerd en is Katja Römer-Schuurman assistente van Hans Klok.

De presentatoren waren over het algemeen blij met de hun toebedeelde opdrachten, omdat er veel dingen bij waren die ze zelf echt graag wilden doen. Zo wilde Sophie altijd al carnaval vieren in Brazilië. “Eigenlijk dacht ik op die praalwagen vooral: wat is dit loeizwaar. Je moet de hele tijd dansen en zwaaien”, vertelt de blonde BNN-babe. “De dag daarvoor had ik de hele dag in de zon had gelegen, dus ik was helemaal rood. En dan als blanke vrouw in zo’n pak op een gammele wagen, dat was lachen.”

Hoewel de presentatoren een hoop halsbrekende toeren uithaalden, zijn er ook dingen die ze echt niet wilden doen. Zo heeft Nicolette heel erg last van hoogtevrees. “Ik kan nog niet eens naar een hoog flatgebouw kijken, laat staan dat ik er iets mee moet doen. Dus daar moest de redactie voor mij een beetje rekening mee houden.” Ook Ruben heeft het niet op hoogtes. “Ik zou bijvoorbeeld nooit op een vliegtuig gaan staan, zoals Yolanthe dit seizoen doet.” Sophie zou nooit op een stier zijn gaan zitten en Dennis heeft vorig seizoen nee gezegd tegen een bezoekje aan de hoeren.

Ideeën voor volgende afleveringen liggen er al. Katja gaat zich hard maken voor romantische avonturen. “Ik vind dat je dat ook gedaan moet hebben voor je doodgaat, maar dat soort ideeën komen er nooit doorheen”, lacht de presentatrice. Dennis wil nog wel worden gebeten door een dodelijke slang. “Dan ga je echt dood en ik ben zeer benieuwd wat er dan door je heengaat.” [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten