Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veranderingen bij BBC Radio 1; eigen show voor Kelly Osbourne

De Britse jongerenzender BBC Radio 1 voert volgende maand een aantal wijzigingen door aan haar programmering. Zo zal Ochtenddeejay Chris Moyles er dagelijks een half uurtje bij krijgen en zullen Feurne en Reggie de Top 40 op zondagmiddag over nemen van JK & Joel. Daarnaast zal Kelly Osbourne een eigen programma krijgen op het station.

Terwijl BBC Radio 1 momenteel druk bezig is met de voorbereiding voor haar 40e verjaardag, heeft de leiding van het station ook al nagedacht over de toekomst. Twee weken nadat de festiviteiten bij de zender zijn beëindigd, namelijk op vrijdag 12 oktober, zal Radio 1 van start gaan met haar gewijzigde schema.

Chris Moyles
De dagprogrammering van Radio 1 blijft voor het overgrote gedeelte overeind, met uitzondering van de ochtend. Chris Moyles zal er namelijk een half uurtje bij krijgen. Normaal gesproken was Moyles altijd tussen 7 en 10 uur te horen, maar met ingang van maandag 15 oktober zal ‘de redder van Radio 1’ al om 6.30 uur beginnen.

Top 40
De Top 40 op zondagmiddag krijgt na 2,5 jaar alweer een nieuw presentatieduo. Jason King & Joel Ross, beter bekend als het duo JK & Joel, hebben besloten om Radio 1 te verlaten. Fearne Cotton en Reggie Yates zullen daarom met ingang van 14 oktober het stokje over nemen. Naast de Top 40 zal het duo ook een verzoekplatenprogramma op zaterdagmiddag krijgen.

Fearne & Reggie presenteren momenteel nog de ochtendshow in het weekend, deze zal vanaf volgende maand over genomen gaan worden door Nihal, die nu nog in de avond te horen is. Daarvoor was het duo vooral op televisie actief. Zo waren Reggie en Fearne één van de laatste presentatoren van de muziekshow ‘Top of the Pops’ en presenteerden ze het kinderprogramma ‘Smile’ op BBC Two.

Doordat JK & Joel Radio 1 gaan verlaten ontstaat er ook een gat in de vroege ochtendprogrammering. Deze zal opgevuld gaan worden door Graig James (elke werkdag van 4 tot 6.30 uur).

Kelly Osbourne
De zondagavond zal voortaan speciaal voor tieners zijn. Na het jongerenprogramma van Annie Mac, dat tussen 19 en 22 uur te horen is, zal niemand minder dan Kelly Osbourne achter de microfoon plaats nemen. De zangeres, actrice en dochter van rocklegende Ozzy Osbourne zal in ‘Surgery’ tieners voorzien van raad over liefde, gezondheid en school.

Een overzicht van de vernieuwde programmering van BBC Radio 1 is hier te vinden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten