Search
Close this search box.

Winnares radiospelletje krijgt alsnog Corvette i.p.v. uitzettingsbevel

Een winnares van een radiospelletje heeft na ruim twee jaar alsnog haar gewonnen prijs gekregen. Eerder weigerde het radiostation de prijs, een Corvette, uit te reiken omdat de winnares illegaal bleek te zijn. In plaats hiervan kon de winnares een uitzettingsvel tegemoet zien.

In de zomer van 2005 deed Maribel Nava Alvarez mee aan een spelletje van het Spaanstalige radiostation La Ley 107.9 FM (WLEY) in Chicago. De hoofdprijs betrof de auto van de populaire zanger Juan Rivera, een Corvette uit 1999. De vrouw kon eerste instantie haar geluk niet op toen ze als winnares uit de bus kwam. Helaas veranderde de vreugde in korte tijd in een nachtmerrie. Het radiostation weigerde haar prijs namelijk uit te reiken omdat de vrouw illegaal bleek te zijn.

Alvarez besloot daarop het radiostation aan te klagen, omdat volgens haar nergens stond vermeld dat de winnaar legaal moest verblijven in de Verenigde Staten. Volgens het station zelf is het echter verboden om prijzen van boven de $500 uit te reiken aan mensen zonder ‘Social Security number’ of een belastingnummer. Bovendien dreigde de advocaat van het radiostation de vrouw aan te geven bij de immigratiedienst als zij haar rechtzaak door zou zetten. Uit angst om uitgezet te worden besloot Alvarez, die al sinds haar zevende in de VS woont, samen met haar kinderen onder te duiken.

Nu, ruim twee jaar later, hebben Alvarez en het radiostation alsnog een schikking getroffen. Een vertegenwoordiger van de vrouw heeft de Corvette alsnog in ontvangst genomen.

Maar Alvarez was niet de enige die haar gram wist te halen bij La Ley, want ook Ernesto Hurtado wist een schikking te treffen met de zender over gewonnen prijzen. Hurtado won ‘Idolo de La Ley’, een radiovariant van Idols, maar heeft de beloofde prijzen nooit ontvangen. De winnaar kreeg namelijk een auto en een platencontract. De man besloot daarop het radiostation aan te klagen. Of Hurtado ondanks zijn schikking ook echt de gewonnen prijzen krijgt is niet bekend. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten