Slam FM tevreden met luistercijfers

Het landelijke commerciële radiostation Slam FM is erg populair onder de jongeren, zo schrijft John Lubach, sales director bij Slam FM. Met een groei van ruim 100.000 luisteraars per week ten opzichte van de vorige meting heeft Slam FM haar hoogste bereik ooit gerealiseerd. Dit blijkt uit de luistercijfers van het Radiolog Luisteronderzoek die bekend zijn gemaakt door Intomart/GFK over de periode augustus-september 2007.

Het weekbereik van Slam FM is de afgelopen cijfermeting met 13% gestegen naar 6.2%. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt deze procentuele stijging 38%. Hiermee verbreekt Slam FM haar eerder dit jaar (april-mei 2007) behaalde record van 853.000 luisteraars. Slam FM heeft nu 882.000 luisteraars per week.

Vooral in haar kerndoelgroep 16-24 jaar laat Slam FM een stijgende lijn zien. Ten opzichte van de vorige meetperiode is Slam FM vanaf begin dit jaar met 62% gestegen naar bijna 10% marktaandeel in deze doelgroep. Maar ook in de doelgroep 20-34 wint Slam FM terrein. Ten opzichte van vorig jaar bedraagt de procentuele stijging 59%. [Radiowereld.NL]