Headlines uit de krant: dinsdag 18 december 2007

De BBC werkt aan een nieuwe website. Sinds enkele dagen staat een bètaversie online. Het is tien jaar geleden dat de BBC met een eerste internetsite online kwam. De nieuwe website zal een groot aantal nieuwe mogelijkheden kennen. Zo kunnen internetters de site aanpassen aan hun wensen. Er is een bètaversie van de nieuwe site online waar internetters alvast kennis kunnen maken met de vernieuwingen en er hun reactie op kunnen geven.

De veranderingen aan de website maken onderdeel uit van een plan om de BBC-programma’s makkelijker toegankelijk te maken. De Britse staatsomroep ligt al een tijdje onder vuur. Het instituut zou te duur zijn. Er moeten programma’s en arbeidsplaatsen geschrapt worden. Lees verder

Themakanaal
Holland Doc gaat films die draaien op de tweede editie van het Festival Van De Afgewezen Film vertonen. Het festival is van 13 tot en met 16 maart volgend jaar. Lees verder

Animal
De themazender Animal Planet (een samenwerkingsverband tussen Discovery Channel en BBC) heeft zich weer beschikbaar gesteld voor analoge kabeldoorgifte via UPC. De zender is en was bijna nergens te zien voor analoge kabelkijkers van UPC. Animal Planet had afgesproken met UPC een digitale strategie na te streven. Bij de vergadering van de programmaraad voor UPC in Zuid-Holland-Zuid is gebleken dat Animal Planet zich weer beschikbaar stelt voor analoge doorgifte. Voor deze grote UPC-regio zal de zender vrij waarschijnlijk ook in het basispakket geadviseerd worden, wat betekent dat UPC de zender verplicht moet doorgeven. Lees verder

Vrouw
2,7 miljoen kijkers hebben gisteren naar de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw gekeken. In deze uitzending van het KRO-programma maakte presentatrice Yvon Jaspers bekend welke boeren door de camera’s gevolgd worden bij het vinden van een vrouw. Lees verder

Simek
Martin Simek is aangetrokken als vaste interviewer voor het maandblad Nouveau. Iedere maand voelt de presentator een bekende Nederlander aan de tand. Als eerste is Isa Hoes aan de beurt. Het blad ligt dinsdag in de winkels. De in Praag geboren Simek werd bekend als interviewer voor verschillende radio- en tv-programma’s van de RVU. Hij tekent ook cartoons en schrijft columns voor diverse media. Lees verder

Lokaal
Presentator Rutger Jongejan is kwaad opgestapt bij de lokale Velsense omroep Seaport FM. In de commotie rond dit conflict is ook de kersverse bestuurder Jos Dunselman vertrokken. Jongejan stopt onmiddellijk met het radioprogramma ’De Nieuwe Week’ en het tv-programma ’Raadsplein’ over de Velsense gemeenteraad. De opgestapte verslaggever presenteert sinds vijf jaar het radioprogramma ’De Nieuwe Week’. Hij beticht het bestuur, en met name Dunselman, ervan dat dit programma moest verdwijnen om plaats te maken voor Dunselmans programma over de Volkuniversiteit Velsen, waar hij ook voorzitter van is. Jongejan stelt dat het bestuurslid hiermee zijn positie binnen het bestuur en het toezichthoudend orgaan van de omroep heeft misbruikt. Lees verder

Gerelateerde berichten