Headlines uit de krant: maandag 24 december (2)

Onlangs maakte het teleshoppingkanaal Live Shop bekend een andere strategie te gaan onderzoeken. De teleshoppingzender is in Nederland vooral via de analoge kabelaansluitingen te zien ,maar de kosten van die distributie wegen niet op tegen de gegenereerde inkomsten. Live Shop heeft al diverse pogingen gedaan om succesvoller te worden. De zender paste de stijl van de programmering en presentatie al aan en ging ook met ‘Het Gesprek’ samenwerken in de hoop zo onder een toegankelijke voorkeuzetoets te komen.

Moederbedrijf Liberty Global is echter niet tevreden en wil onderzoeken of er niet meer digitaal en interactief gewerkt moet worden. Live Shop zou in dat geval mogelijk alleen nog digitaal uitzenden en hoopt dan makkelijker gevonden te worden. Intussen is de analoge distributie in de vier grote steden al opgegeven (Euronews/Het Gesprek nam het kanaal over). De grote kabelbedrijven plaatsen de zender overigens in hun digitale pakketten al vlak achter de nationale omroepen. Lees verder

3FM-actie
Het kabinet verdubbelt de opbrengst van de 3FM-actie voor schoon drinkwater. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) maakte dat vrijdag bekend bij 3FM. Drie 3FM-dj’s zitten sinds woensdag opgesloten in een glazen huis in Den Haag en maken zonder eten zes dagen onafgebroken radio. De opbrengst is voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis is blij met de toezegging van het kabinet. Het geld zal besteed worden aan de aanleg van waterpompen en rioleringen in gebieden waar geen water is. Lees verder

1000
Het Erbarme Dich uit de Matthaeus-Passion van Johann Sebastian Bach bekleedt de eerste plaats van de Klassieke Top 1000 van Classic FM. Dat heeft de zender donderdag bekendgemaakt. Luisteraars konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen op hun favoriete klassieke muziekstuk. Lees verder

Kooi
Een heuse zwerver neemt Eerste Kerstdag zijn intrek in De Gouden Kooi. Dat heeft een zegsvrouw van RTL donderdag gemeld. Het is de bedoeling dat Mike, die in een klein bootje onder één van de bruggen bij de Amsterdamse Bilderdijkkade woont, een paar weken in de villa zal verblijven. Lees verder

NOS-verkiezing
De Parlementaire Pers Vereniging (PPV) neemt afstand van de door de NOS vastgestelde uitslag van de verkiezing van de politicus van het jaar. Die eer viel te beurt aan PVV-leider Geert Wilders. Volgens de PPV heeft de NOS ,,op onnavolgbare wijze” de uitslag van een peiling onder journalisten ,,gemengd” met een internetpeiling onder het publiek. Lees verder

Oeuvreprijs
Radio- en televisiepresentator Koos Postema krijgt op 28 januari de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt. Dat heeft de organisatie van de prijs donderdag bekendgemaakt. Volgens de jury heeft Postema een ,,bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie”. De coryfee presenteerde de afgelopen vier decennia onder meer Klasgenoten, Langs de Lijn en Met Het Oog Op Morgen. Lees verder

KijkOnderzoek
De Stichting KijkOnderzoek (SKO) gaat met ingang van komend jaar de kijkcijfers anders vaststellen. Zij telt niet alleen op het moment van uitzending, maar rekent ook het ‘uitgesteld kijken’, bijvoorbeeld via een harddisk- of videorecorder, voortaan mee. Lees verder

VTM
Vanaf half januari 2008 verdwijnen de VTM-omroepsters van het scherm. De zender pakt dan uit met een nieuwe look en een nieuw imago. En binnen dat concept is geen plaats meer voor omroepsters. De huidige omroepsters Tess Goossens (foto), Erika Van Tielen en Elke Vanelderen blijven wel voor VTM werken en zullen nog tot eind februari buiten beeld de programma’s aankondigen. Lees verder

Sopranos
Een Amerikaanse jury heeft de claim verworpen van een man die zei dat hij had geholpen om de tv-serie The Sopranos tot een succes te maken. Robert Baer had gesteld dat de maker van de serie, David Chase, dankbaar gebruikt had gemaakt van zijn ideeën. Lees verder

Rogmans
De redactie van het vakblad De Journalist heeft hoofdredacteur Ben Rogmans van Dagblad De Pers uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. “Hij verrijkte Nederland op 23 januari met een gratis kwaliteitsdagblad, waarin optimisme, onaangepastheid en enthousiasme de toon aangeven”, aldus De Journalist. In een eerste reactie zegt Rogmans: ‘Ik beschouw dit als een prachtige bekroning voor al het werk dat we het afgelopen jaar hebben gedaan. In weerwil van wat iedereen vooraf zei, blijkt het dus wel mogelijk te zijn om een vrolijke, gratis kwaliteitskrant te maken. Niet alleen de redactie, maar alle betrokkenen bij De Pers kunnen hier blij mee zijn. Dat geldt met name voor de bedenker van De Pers, uitgever Cornelis van den Berg. Verder ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat onze investeerders in ons stellen.’ Lees verder

Digitenne
Door de ingebruikname van de nieuwe zendinstallatie in Doetinchem is het nu in deze regio mogelijk om een abonnement te nemen op Digitenne van KPN. Tot voor kort waren in deze regio alleen de Nederlandse publieke zenders Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en de regionale omroep te ontvangen. Vanaf heden is het in Conax gecodeerde zenderpakket van Digitenne ook te ontvangen, meldt KPN in een persbericht. Dit pakket bestaat uit 23 televisiezenders en 19 radiozenders waarvoor de abonnee 6,95 euro per maand moet betalen. Daarnaast is er ook een extra abonnement op de twee Tele2-voetbalkanalen mogelijk, wat 6 euro per maand extra kost. Lees verder

Reclame
‘Goeiemoggel’ van KPN is de beste reclame van dit jaar. De commercial won vrijdagavond tijdens de finale van de Ster Gouden Loeki 2007. Het publiek kon tijdens de rechtstreekse uitzending op Nederland 1 stemmen op de vijf commercials die het populairst waren bij een eerdere stemronde via internet. De vijf commercials waar op gestemd kon worden, waren: Jan Vayne van Unox, ambulance van Centraal Beheer, kalkoengebraad van Albert Heijn, ‘goeiemoggel’ van KPN en cipier, wederom van Centraal Beheer. Lees verder

Martin
Martin Ros heeft zaterdagmorgen met tranen in zijn ogen afscheid genomen van de TROS Nieuwsshow. Het was zijn laatste boekbespreking na 21 jaar. ,,Het is voorbij, het is geregeld, we gaan als vrienden uiteen”, waren zijn laatste woorden voor de TROS-microfoon. Lees verder

Tv-gids
Het wordt druk op de tv-gidsenmarkt: ook Nu.nl komt met een eigen tv-gids.
Nederlands populairste nieuwssite NU.nl heeft zijn site uitgebreid met een online tv-gids. Hierin staan alle programma’s van de populairste tv-zenders op een rij. Gebruikers kunnen tijdsblokken uitkiezen, maar ze kunnen ook kiezen om alleen programma’s van een bepaald kanaal te zien of programma’s binnen een genre, zoals sport, soap, nieuws of amusement. Ook is het mogelijk om zelf te kiezen in welke volgorde de programma’s worden gepresenteerd. Standaard staan Nederland 1, 2 en 3 bovenaan, maar desgewenst zouden dat bijvoorbeeld RTL 4, Net 5 en BBC1 kunnen zijn. Het klikken en slepen van de blokjes is hierbij voldoende. NU.nl gebruikt een techniek die door populaire web 2.0-sites als Netvibes.com al langer gebruikt wordt. Lees verder

Gerelateerde berichten