Headlines uit de krant: woensdag 5 december 2007

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann overweegt de Europese televisiezender RTL Group geheel over te nemen. Dat maakte Bertelsmann dinsdag bekend. Bertelsmann heeft al 89,8 procent van RTL Group in handen. Het grootste mediaconcern van Europa gaf aan niet meer dan 82 euro per aandeel te willen betalen voor het belang van 10,2 procent in RTL Group dat het nog niet heeft. Daarmee wordt het belang gewaardeerd op 1,3 miljard euro, een premie van 19 procent op de slotkoers maandag.

Volgens Bertelsmann staat het nog niet vast dat er een bod wordt gedaan. RTL Group, gebaseerd in Luxemburg, is het grootste televisiebedrijf van Europa met belangen in 39 televisiezenders en 29 radiostations in tien Europese landen. Lees verder

Nos
De NOS zal vaker al dan niet rechtstreeks verslag van grote evenementen doen. Het eerste project is het muziekfestival Noorderslag, in januari volgend jaar. De evenementenuitzendingen vallen per 1 januari 2008 onder de noemer NOS Projecten, zo liet de omroep dinsdag weten. De NOS deed eerder dit jaar al verslag van onder meer het Zomercarnaval en dat beviel goed genoeg om nu, naast Nieuws en Sport, ook een pijler Projecten te beginnen. Lees verder

Idols
Het publiek gaat volgende week zaterdag uit achttien kandidaten de tien finalisten van Idols kiezen. De jury voegt daar nog twee personen aan toe. Het is voor het eerst dat RTL4 kiest voor deze opzet in het programma. Aanstaande zaterdag wordt tijdens de laatste theaterronde bekend welke achttien deelnemers de week erna meedoen aan Idols4Live: Becoming A Finalist. Het publiek bepaalt via sms de tien finalisten. Lees verder

Kelder
Ondernemer Antonio Perra spant een kort geding aan tegen Jort Kelder, oud-hoofdredacteur van Quote. Perra wil dat Kelder door middel van spotjes in STER-blokken zijn grievende uitspraken over Perra rectificeert. Dat liet Perra’s advocaat Theo Hiddema maandag weten. Lees verder

SplashFM
Almere heeft een tweede lokale radiozender, Splash fm. Op dit moment alleen nog te beluisteren via internet, maar binnenkort mogelijk ook via de kabel en de ether. De programmaraad heeft de zender gisteren opgenomen in het conceptadvies voor de radio. Als alles goed gaat, is de zender medio volgend jaar ook via de kabel te beluisteren. Robin Clement is programmaleider en één van de oprichters van Splash fm. ,,Ik maak al radio sinds ’82 en tot begin dit jaar bij Stadsromroep Almere. Maar daar vond ik mijn draai niet helemaal, daarom besloot ik met een aantal anderen om weg te gaan en een eigen zender te starten.” Sindsdien verzorgt een team van negen vrijwilligers de uitzendingen vanuit een garage in Haven. Volgend jaar betrekken ze een eigen pand. De zender onderscheidt zich volgens Clement van bijvoorbeeld de Stadsromroep door de grote invloed die de luisteraars op de programmering kunnen uitoefenen. Lees verder

Gouden Kooi
En toen waren er nog maar vijf! De oplettende kijker naar de streams miste de afgelopen dagen Dennis en Nadia al in de Gouden Kooi. Klopt. Dennis is eruit gezet na een ongecontroleerde agressieaanval. Nadia ging haar haat/liefde partner huilend achterna… Geklooi in de gouden Kooi zeg maar. Dennis was het nieuwste pispaaltje van de bewoners. Drie van de Zeven wilden hem in een stemronde naar buiten verbannen. Onder wie vriendinnetje Nadia. Zij was boos dat Dennis aanpapte met een ander. Lees verder

Top Model
Blondine Carmen, brunette Kassandra en roodharige Cecile nemen het tegen elkaar op in de finale van Holland’s Next Top Model. Op 17 december laten de drie meiden in de Haarlemse Lichtfabriek hun beste catwalkloopje zien. Het publiek kan in de week voorafgaand aan de finale, die live wordt uitgezonden, al een stem uitbrengen. Volgende week maandag is op RTL 5 een compilatie-uitzending te zien, waarna via sms of telefoon kan worden gestemd. Lees verder

Hypotheken
Tot februari 2008 biedt zowel UPC als Tele2 een interactief programma rond hypotheken aan. Het Hilversumse bedrijf Stoneroos bedacht het concept en ontwikkelde de techniek in opdracht van de Rabobank. De Rabobank wil startende huizenkopers op diverse manieren informeren rondom hypotheken. Liefst verdiepend, inhoudelijk en met een relativerende knipoog. Tijdens het tv kijken kunnen kijkers met de rode knop het persoonlijk maximaal ’te lenen’ bedrag uitrekenen, iets dat volgens Stonerose nog niet eerder op tv is vertoond. Lees verder

Songfestival
Kandidaten voor het Junior Eurovisiesongfestival, zaterdag 8 december in Rotterdam, kunnen deze week op allerlei manieren communiceren met hun fans. Dankzij een samenwerking tussen de organiserende AVRO en Numpa.nl is een microblog gemaakt. Hierdoor kunnen berichten via sms, website en mobiel worden uitgewisseld, aldus de AVRO dinsdag. Lees verder

EO
Drie jaar lang probeerde EO-presentatrice Carla van Weelie huwelijken te redden in het programma In voor en tegenspoed. Voor de kijkers zware en emotionele kost. In het vervolg mag ze peuteren in relaties waar het geluk wél van af straalt en dat is een stuk luchtiger. Lees verder

Columniste
Heitzer, winnares van het tv-programma Op zoek naar Evita, wordt ook nog eens columniste. De kersverse musicalster schrijft vanaf volgende week voor het glamourblad Glossy. Brigitte begint al meteen een scoop. Modeontwerper Percy Irausquin zal voor de première van Evita een jurk ontwerpen, meldt De Pers. ” Ik ben wel héél trots dat hij dit speciaal voor mij gaat doen” , vertelt Brigitte. “Straks schrijd ik in een echte Percy de trappen van het Nieuwe Luxor af.” Lees verder

Sinterklaasjournaal
Het aantal kijkers van het ‘Sinterklaasjournaal’ is de afgelopen jaren bijna verdriedubbeld. Wat is het geheim van dit programma waar ook volwassenen zonder kind naar kijken? Nog maar zes jaar is het Sinterklaasjournaal in het land en nu is het zelfs niet gek dat er volwassenen zonder kinderen naar kijken. Ik ken ze. Veel makkelijker is het als je drie kinderen hebt die per se willen kijken. Dan kijk je gewoon mee. Een keer kwamen ze te laat thuis van de naschoolse opvang en toen Was Het Sinterklaasjournaal Niet Opgenomen! Foutje. O, ramp der rampen. Gelukkig is er een herhaling in de ochtend. Lees verder

VPRO
Gadgets zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. De VPRO brengt vanaf zaterdag 22 december in een achtdelige real life soap de zoektocht van drie journalisten in beeld met de veelzeggende titel ‘In de ban van het Ding’. In het programma volgt de camera de drie journalisten Linda, David en Erwin tijdens hun werkzaamheden voor het lifestyle- en gadgetmagazine Bright. Ze delen hun passie voor het vernuft; inspirerende ideeën, nieuwe technologieën, de mens erachter, en de invloed ervan op ons leven. ,,Het is eigenlijk zoiets als zoeken naar de Heilige Graal, maar de ultieme gadget bestaat niet”, aldus Erwin van der Zande, hoofdredacteur van Bright. Lees verder

EK
Het Europees Kampioenschap voetbal, dat de komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, zal mogelijk niet via Vlaamse televisiezenders te zien zijn. De zenders die interesse hebben om het voetbalspektakel uit te zenden bieden op dit moment te weinig voor de uitzendrechten. Als eerste Vlaamse uitzendgemachtigde heeft de publieke omroep VRT de mogelijkheid om de uitzendrechten te kopen. Dit vloeit voort uit de deal die gemaakt is met de overkoepelende organisatie van Europese publieke omroepen, de EBU, met betrekking tot de aankoop van uitzendrechten voor het EK voetbal 2008. VRT heeft echter geen interesse in het uitzenden. Lees verder

MTV
De muziekzender MTV Networks lanceert morgen de nieuwe digitale muziekzender TMF Live high definition. Het gaat volgens de muziekzender MTV om een Europese primeur. De zender TMF Live high definition zal te bekijken zijn via het high definition-plus pakket van Indi en brengt muziekfragmenten van de voorbije jaren. Lees verder

GrootNieuwsRadio
Op de oude middengolffrequentie van Radio 5 en later Radio 10 Gold – 1008 AM – is nu GrootNieuwsRadio te ontvangen. Met muziek en ‘een andere invalshoek bij het nieuws’. Dankbaar, blij en toch ook wel een beetje gespannen: dat waren de medewerkers van GrootNieuwsRadio zaterdag. De nieuwe commerciële christelijke radiozender ging om twaalf uur ’s middags van start met zijn ‘officiële’ programmering. De afgelopen drie maanden zond de zender al non-stop muziek uit. ,,De baby is iets gegroeid en begint nu aan zijn eerste stapjes”, zei programmamanager Evert ten Ham over zijn ‘kindje’.
Vooraf hield eigenaar Floor W. de Groot een toespraak voor pers en genodigden, waarin hij terugkeek op het ontstaan van de nieuwe zender. ,,Een halfjaar geleden zaten we nog met Talpa om de tafel, om te kijken of we de frequentie van Radio 10 Gold konden kopen. Nu gaat er een zender met volledige programmering van start.”
Volgens De Groot was het op poten zetten van de zender ,,een zaak van het hart, van veel bidden en denken”. Hij wil via de radiozender ,,bouwen aan een platform waarop christenen van allerlei stromingen elkaar kunnen ontmoeten.” Evert ten Ham, bekend als presentator en ‘stem’ van voornamelijk EO-programma’s, is gedreven om met de zender aan de slag te gaan. ,,Wij brengen een gevarieerde programmering en willen ook vanuit een andere invalshoek naar het nieuws kijken. Lees verder

Gerelateerde berichten