Giel Beelen mag vier maanden niet rijden

3FM deejay Giel Beelen moet slechts vier maanden lang zijn auto laten staan. De deejay kreeg vrijdag door de politierechter een onvoorwaardelijke rijverbod opgelegd. Ook moet hij nog een boete van 560 euro betalen. Dat heeft een woordvoerder van het Hilversumse kantongerecht bevestigd. Beelen werd vervolgd omdat hij op 12 oktober te hard had gereden.

De 30-jarige radiomaker staat vaker negatief in het nieuws. Onlangs kreeg hij ook al een taakstraf van dertig uur opgelegd wegens een eerder vergrijp. Ook toen mocht hij tijdelijk niet achter het stuur plaatsnemen, maar daar heeft hij niets van geleerd. “Ik heb zo vaak te hard gereden dat ik tijdelijk mijn rijbewijs moest inleveren”, zei hij in oktober in De Telegraaf. Om toch elke ochtend op tijd in Hilversum te arriveren, nam hij toen een taxi.

Beelen is al vele malen op de bon geslingerd wegens te hard rijden. In 2002 en 2004 kreeg hij ook al geldboetes opgelegd wegens het overtreden van de snelheidslimiet, zo bevestigt het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

Volgens de deejay speelt het vroege tijdstip van zijn ochtendshow een rol bij de vele overtredingen. “Dan word je snel in de verleiding gebracht om het gaspedaal in te drukken”, stelde hij in De Telegraaf. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten