Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aangifte Idols-jurylid Jerney Kaagman

Ondanks excuses van Idols-jurylid Jerney Kaagman voor haar uitspraak over een donkere finalist, doet het Amsterdamse PvdA-gemeenteraadslid Jerry Straub toch aangifte wegens discriminatie. Kaagman noemde Nathalie een ‘zwarte muts’ tijdens een uitzending van ‘Gordon on air’ afgelopen zaterdag op Radio 538. Ze bood later haar excuses aan tijdens een interview op RTV Noord-Holland.

Volgens het Buma-cultuurfonds, waarvan Kaagman voorzitter is, wordt het geheel nogal uit zijn verband getrokken. “Mevrouw Kaagman bedoelde het niet discriminerend. Op de vraag wie er uit Idols zal worden weggestemd bedoelde ze met ‘die zwarte muts’ het nephaar van Nathalie dat eruit ziet als een zwarte muts”, zegt een woordvoerder van het Buma-cultuurfonds.

Kaagman heeft ook haar excuses gemaakt tegenover Nathalie, zegt een woordvoerder van RTL. De Idols-finaliste heeft zelf nog niet gereageerd op het voorval, ze is druk bezig met de voorbereiding voor de finale van zaterdag.

Straub is woest over de in zijn ogen discriminerende uitlatingen van Kaagman. “Ik vind het niet kunnen dat een voorzitter van een cultuurfonds zo’n uitspraak doet”, zegt Straub. De excuses van Kaagman accepteert hij, al vindt hij de verklaring over hoe ‘zwarte muts’ moet worden geïnterpreteerd onzin. “Ik word er weer boos over als ik hoor dat Buma haar uitspraken nu zo bagatelliseert.”

Wie Idols zal winnen, wordt zaterdag duidelijk tijdens de finaleshow. De 26-jarige Nathalie neemt het op tegen de 24-jarige Nikki. [Novum/Radio.NL]