Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kerkomroep verkondigt evangelie op internet

Onder het motto ‘beter een aantrekkelijk kort filmpje dan een volledige kerkdienst’ richt de orthodoxe omroep Zendtijd voor Kerken (ZVK) zijn pijlen de laatste tijd op internet. De resultaten zijn volgens de evangelische stichting veelbelovend. Een fragment van het lied ‘Wij verheerlijken Uw naam’ werd begin december op YouTube gezet en is sindsdien ruim 250 keer bekeken.

Via de websites YouTube en GodTube hoopt de publieke omroep een jonge en brede doelgroep te bereiken. ZVK wil ‘een wervend appèl doen uitgaan tot hen die geen relatie met de kerk en het evangelie (meer) hebben’. Het experiment wordt op korte termijn uitgebreid met korte fragmenten uit de kerkdienst die de omroep om de week op Nederland 2 uitzendt.

“Wat we in de kerk doen is maatschappelijk relevant”, zo licht de directeur van Zendtijd voor Kerken Richard Post zijn drijfveer toe. De kerk zou niet alleen op zondag dienst doen, maar ook daarbuiten, met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en hulpverleningsprojecten in binnen- en buitenland. “Op internet willen we uitstralen dat de kerk niet een ‘museum for saints’ is.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten