Zoeken
Sluit dit zoekvak.

100%NL stapt over op levenslied

Radiozender 100%NL gaat vanaf zaterdag vrijwel uitsluitend het Nederlandse volksrepertoire draaien. Het landelijke radiostation wil zich met een nieuwe koers onderscheiden van landelijke radiostations als Radio 538 en Q-music. Dat zegt de nieuwe algemeen directeur Dennis Korthouwer woensdag in het Algemeen Dagblad. “Met artiesten als Frans Bauer, Jan Smit, Nick en Simon, 3J’s, Rene Froger, Gerard Joling, Thomas Berge, Grad Damen en Jannes gaan we een heel ander geluid laten horen.”

Sinds Radio Noordzee en Radio 2 bijna tien jaar geleden stopten met het volkse genre is het, op enkele regionale stations en piraten na, verdwenen uit de ether.

Geen zender wilde het draaien uit angst voor een te oud luisterpubliek, dat bij adverteerders niet in trek is. Korthouwer denkt vooral luisteraars in de leeftijd van 35 tot 55 jaar te trekken die buiten de grote steden wonen. In het noorden en oosten van het land moet hij de concurrentie aangaan met stations als RADIONL, een commerciële zender met regionaal bereik. In de regio Utrecht zit Bingo FM. [Adformatie/Radio.NL]