Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Digitale televisie in meer dan 3 miljoen huishoudens

Meer dan drie miljoen huishoudens beschikt inmiddels over digitale televisie. Daarmee is het aantal huishoudens met digitale televisie in 2007 gegroeid met 40%. Ook het aantal huishoudens met een HD-Ready of FullHD scherm groeit snel, tot bijna 30% van de huishoudens, een groei van 155% in één jaar.

Het aandeel van de platte schermen in de verkopen van televisies is in het laatste kwartaal van 2007 uitgekomen op meer dan 90%, terwijl dit over het gehele jaar 75% van de verkochte TV-toestellen betrof. Naar verwachting zal vroeg in 2009 het punt gepasseerd worden dat meer dan 50% van de huishoudens het hoofdtoestel hebben vervangen door een plat scherm. Slechts 7.5% van alle nieuwe tv’s die zijn verkocht zijn FullHD schermen. Daarnaast valt op dat er gemiddeld steeds meer schermen met een grote beelddiameter worden aangeschaft: ruim 20% van de verkochte schermen heeft een diameter van meer dan één meter (40inch of meer). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten