Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Filmmakers uitgedaagd ‘Fitna’ te doen verbleken

Filmmakers worden opgeroepen Geert Wilders naar de kroon te steken. In het kader van het Geert Wilders Filmfestival kunnen zij filmpjes opsturen naar Jeroen Kijk in de Vegte en Willem Alkema, die begin mei de ‘Gouden Geert’ uitreiken. Om kans te maken moeten de inzendingen zo veel mogelijk tegenstellingen over een minderheid bevatten. Geïnteresseerden kunnen hun filmpje opsturen via geertwildersfilmfestival.nl.

De initiatiefnemers van de award reizen met hun cabaretshow ‘Not the Dr. Phil show’ door het land. Vrijdag worden tijdens hun show in Apeldoorn de eerste ingezonden filmpjes vertoond. Het festival zelf vindt op 3 mei plaats tijdens een voorstelling in Zwolle. Dan worden alle filmpjes vertoond en wordt bekendgemaakt wie de prijs in de wacht heeft gesleept.

Wanneer Wilders’ film ‘Fitna’ wordt uitgezonden, is nog onbekend. De film verschijnt volgens de maker wel deze maand op internet, al is de website waarop dit zou moeten gebeuren door de provider uit de lucht gehaald. De PVV-leider benadrukt dat de film geen eenaprilgrap is. Over de inhoud van de antikoranfilm zijn geen concrete details bekend. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten