Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Haags perscentrum wil film Wilders vertonen

Het Haagse perscentrum Nieuwspoort is onder voorwaarden bereid de aangekondigde film van Geert Wilders te vertonen. Het bestuur van het perscentrum heeft dat woensdagavond besloten na een urenlange vergadering.

Volgens de bestuursvoorzitter van Nieuwspoort, Max van Weezel, heeft de PVV-leider het perscentrum dinsdag benaderd omdat tot nu toe geen omroep bereid bleek de film onder zijn voorwaarden uit te zenden. Fitna wordt, als alles doorgaat, eind maart uitgezonden, zei Van Weezel woensdagavond in Nova.

Van Weezel zei dat het bestuur heeft gesproken met Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Tjibbe Joustra. Van Weezel zei liefst nog woensdagnacht met Wilders te willen spreken. Hij zei dat het bestuur van Nieuwspoort maatregelen moet treffen voor de beveiliging van het perscentrum en de medewerkers. De urenlange vergadering ging over de afweging tussen de ‘vrijheid van het woord en de veiligheid van ons personeel’, zei Van Weezel.

Nieuwspoort wil van Wilders weten hoe hij een en ander wil financieren. Het perscentrum is niet bij machte de nodige beveiliging te financieren, zei Van Weezel. De precieze datum waarop de film te zien zal zijn, is nog niet bekend. Van Weezel zei dat een aantal data eind maart zijn genoemd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten